Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık, 13-21 Ekim İmam Hatipliler Haftası nedeniyle Şehit Bülent Yurtseven İmam Hatip Ortaokulu ve Bilge Hafız Kur’an Kursu öğrencileri ve hocalarıyla bir araya geldi.

Ziyaret kapsamında öğrencilere hitap eden Müftü Aşık, kendisinin de Sakarya İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu ve  duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İmam Hatip Okullarının gençlerin manevi değerlerle donanarak yetişmesinde büyük rol oynadığını vurguladı.

Müftü Aşık, bu okulların hem akademik hem de ahlaki eğitim açısından gençlere büyük katkılar sunduğunu ifade etti. Ayrıca imam hatip mezunlarının toplumda önemli görevler üstlendiğini hatırlatarak öğrencilere derslerinde başarılı olmaları ve manevi değerleri en iyi şekilde öğrenip hayatlarına yansıtmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Müftü Mehmet Aşık, konferans sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Konferans sonrası Bilge Hafız  Hafızlık Proje Kur’an Kursu Yöneticileri ve öğreticileri ile bir de toplantı toplantı yaptı. Şehit Bülent Yurtseven Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu ile birlikte projeyi yürüten Bilge Hafız Kur’an Kursunun çalışmaları hakkında yönetici ve öğreticilerden bilgi aldı.

Sakarya’da yürütülen hafızlık eğitimlerini yakından takip ettiğini dile getiren Aşık, her yıl yaklaşık binlerce öğrenci arasından sınavla alınan 60 kız ve 60 erkek öğrencinin hafızlık tespit sınavlarında göstermiş oldukları başarıdan dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Ziyarette Hanımefendi Hamiyet Aşık, Şube Müdürleri Abdullah Bayraktar, Cengiz Oruç , Okul Müdürü Yunus Doğan, öğretmenler ve Kur’an Kursu öğreticileri de hazır bulundu.