Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Sakarya İl Müftülüğü'nün organizasyonuyla Sakarya Üniversitesi Kampüs Camii bahçesinde gençlerle buluştu.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın açış konuşmasıyla devam etti.

Müftü Aşık, "Siz gençlerimiz, geleceğimizin teminatısınız. Camilerimizin atmosferinde sizleri de görmek bizi mutlu ediyor." dedi.

Sakarya Buluşma 44

Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi ise "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferansı ile gençlere ve katılımcılara hitap etti.

Gençlere din hizmetlerinin ve camilerin gençlerin manevi gelişiminde oynadığı rolün önemini vurgulayarak "Camilerimiz, toplumumuzun kalbi ve ruhudur. Bugün burada sizlerle bir arada olmak, bizim için büyük bir mutluluk. Gençler, sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Dinimizi doğru anlamak, öğrenmek ve yaşamak için camilerimizde bir araya gelmeliyiz. Din görevlileri olarak bizler, sizlerin yanındayız ve her zaman sizlerin rehberi olmaya hazırız. Bugün burada birlikte olmamız, bu birlikteliğin bir göstergesidir." dedi.

Sakarya Buluşma 22

Konuşmanın sonunda Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesine bağlı Meslek Yüksek Okulu Diyanet Genç Ofis ve Arifiye Yabancı Diller Diyanet Genç Ofis ile Serdivan Müftülüğü Kampüs Cami Diyanet Genç Ofislerin açılışları yapıldı.

Açılışa Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Gençlik Spor Müdürü Nevzat İnanç, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri, din görevlileri ve çok sayıda genç katıldı.

Sakarya Buluşma 33

Program sonrası Genel Müdür Dr. kondi ve protokol üyeleri Diyanet İzcileri ve gençlerle fotoğraf çektirdi. Program, ilahilerle son bulurken, katılımcılara ikramda bulunuldu.