Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Giresun Anadolu Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Spor Kulübü Derneği Başkanı Nihat Yayla ile engelli bireyleri ağırladı.

İl Müftülüğünde gerçekleşen kabulde konuşan İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, tüm insanlara olduğu gibi engelli bireylere de sevgi, saygı ve sorumluluk duygusuyla yaklaşmanın tüm toplumun ortak görevi olduğunu vurguladı.

Engellilerin ve ailelerinin gönlünde bir nebze sevince vesile olmanın en faziletli davranışlar arasında yer aldığını ifade eden Müftü Kılıçbay, "Engelli kardeşlerimizin yanında yer almak ve hayatlarını kolaylaştırmak, hem dini hem de insani bir yükümlülüktür. Engelliler, herkesten insanlık onuruna uygun bir yaklaşım görmeyi beklemektedir. Bugün bizlere düşen en önemli görev, onları doğru bir biçimde anlamak, saygı göstermek, sorunlarına ortak olmak ve yaşamlarını kolaylaştırmaktır. Bunun için, onların hayatlarını zorlaştıracak her türlü söz ve davranıştan kaçınmalı, tüm imkanlarımızı seferber ederek desteğimizi sunmalıyız. Şunu asla unutmamalıyız ki, hayatı birbirimize kolaylaştırdığımız ölçüde engeller tek tek aşılacaktır." dedi.

Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı kabulde, engellilere yönelik Kur’an kursu eğitimleri, Braille alfabesiyle görme engellilere yönelik dersler, bedensel engellilere yönelik çevrimiçi dersler, camilerin engelliler için daha erişilebilir hale getirilmesi, engellilere yönelik manevi danışmanlık, rehberlik ve eğitim faaliyetleri detaylı bir şekilde görüşüldü.

Kabulde, İl Engelli Koordinatörleri Güler Aydınoğlu ve Kamil Çağrıl hazır bulundu.

Müftü Kılıçbay Engeller Birlikte Aşılır 2

Müftü Kılıçbay Engeller Birlikte Aşılır 4

Müftü Kılıçbay Engeller Birlikte Aşılır 3

Müftü Kılıçbay Engeller Birlikte Aşılır 5