Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında sürdürülen, "Okul-Kur'an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" ile imam hatip öğrencileri eğitimlerini hafızlıkla taçlandırıyor.

Bu kapsamda Eynesil İlçe Müftülüğü koordinesinde yürütülen "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında Hacı Mustafa Eren Hafızlık Kur'an Kursu’nda eğitimlerini tamamlayarak hafız olan 8 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Eynesilde Hafızlığını Tamamlayan 8 Öğrenci Icazet Aldı 1

Hacı Mustafa Eren Hafız İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen merasim Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Merasimin açış konuşmasını yapan Eynesil İlçe Müftüsü Hüseyin Hacıfettahoğlu, hafızlıklarını tamamlayan öğrencileri, Kur’an kursu öğreticilerini ve velileri tebrik etti.

Eynesilde Hafızlığını Tamamlayan 8 Öğrenci Icazet Aldı 3- "Hafızlık iyilik yolundaki tüm kapıları açan anahtardır"

Hafızlığın en büyük payelerden biri olduğunu belirten İlçe Müftüsü Hacıfettahoğlu, "Kur’an-ı Kerim, insanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkaran bir rehberdir. Yüce Allah'ın kelamını ezberleyerek zihinlerini ve gönüllerini Kur’an’ın nuruyla aydınlatan sevgili yavrularımız birinci merhaleyi aşmış bulunuyorlar.  Öğrencilerimizi, Kur’an-ı Kerim’i anlamak, yaşamak, hayatlarına tatbik etmek ve insanlara aktarmak gibi büyük bir vazife daha bekliyor. Bu mukaddes emanetin sorumluluğunu layıkıyla yerine getirmek, hafızlarımız için hem dünya hem de ahiret saadetinin anahtarı olacaktır. Rabbim, hafızlarımızın başarılarını daim eylesin." dedi.

Eynesilde Hafızlığını Tamamlayan 8 Öğrenci Icazet Aldı 4

-  "Kur’an-ı Kerim bir hayat rehberidir"

Ardından kürsüye gelen Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Kur’an’ın Müslümanları doğruluğa ulaştıran ilahi bir nur olduğunu vurguladı.

Kur'an'ın ve Hz. Muhammed’in (sas) rehberliğinde bir hayat yaşamanın önemini vurgulayan Müftü Kılıçbay, "Müslümanın sahip olduğu üç nur vardır. Bunlardan ilki kalbimizde yer alan iman nurudur. Bir mümin kalpteki bu nurun artması için Allah’ın ayetlerini okur, Sevgili Peygamberimizin ahlakıyla ahlaklanırsa hem ilmini artırmış, hem de imanını kuvvetlendirmiş olur. Müminin ikinci nuru ise onun hayatını aydınlatan Kur’an’ın nurudur. Müslümanın elinde bulunan bu nur onun dünyasını da ahiretini de aydınlatır. Üçüncü nur ise hayatının her safhasında ümmetine yol gösteren, rehberlik eden, istikamet çizen, Hz. Muhammed’in (sas) nurudur. Kur’an kurslarında eğitimlerini tamamlayan hafızlarımız da bu nurlarla nurlandılar." diye konuştu.

Eynesilde Hafızlığını Tamamlayan 8 Öğrenci Icazet Aldı 5

- "Kur’an-ı Kerim, tüm insanlığı hidayete ve ebedi kurtuluşa davet eder"

Dünya üzerinde huzurun ve esenliğin ancak Kur’an-ı Kerim’in çağları aşan evrensel mesajının anlaşılmasıyla mümkün olacağını ifade eden Müftü Kılıçbay şunlara yer verdi:

"Bugün mazlum coğrafyalarda sağlam bir iradeyle zulme karşı sapasağlam duran kardeşlerimizin izzetlerinin ve şahsiyetlerinin merkezinde Kur’an vardır. Kur’an-ı Kerim onları ayakta tutmakta ve birliklerini bu ulvi değerlerle muhafaza etmektedirler. Cami merkezli bir anlayışla birbirlerine kenetlenen Filistinli kardeşlerimizin bu şuuru hepimize örnek olmalıdır. Bizler de, mazlumların sesini duyurmaya, hak ve adalet talebimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Birliğimizin ve beraberliğimizin daim olması, mabetlerimizin korunması ve ezanlarımızın susturulmaması için hep birlikte mücadele edeceğiz."

Merasim, İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay tarafından yapılan duanın ardından hafızlara hediye takdimi ile sona erdi.

Merasime Eynesil Kaymakamı Erkut Pamuk, Görele Kaymakamı Hamit Genç, belediye başkanları, ilçe müftüleri, vaizler, Kur’an kursu öğreticileri, din görevlileri, öğrenciler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Eynesilde Hafızlığını Tamamlayan 8 Öğrenci Icazet Aldı 6

Eynesilde Hafızlığını Tamamlayan 8 Öğrenci Icazet Aldı 7