Giresun İl Müftülüğüne bağlı ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarında eğitim gören kursiyerler için  yıl sonu kapanış programı düzenlendi.

Çotanak Konferans Salonunda gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Müftü Kılıçbay Kur’an Kursları Ilim Ve Irfanın Hayata Aktığı Kaynaktır 02Programın açış konuşmasını yapan Giresun İl Müftü Yardımcısı Özlem Gülbe, ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarının uygulama, ilke ve esasları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Müftü Kılıçbay Kur’an Kursları Ilim Ve Irfanın Hayata Aktığı Kaynaktır 03

- "Kur’an-ı Kerim insanlığı hidayete ve ebedi kurtuluşa çağırıyor"

Ardından kürsüye gelen Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Türk Milletinin asırlar boyu ruhlarını ve gönüllerini Kur’an-ı Kerim’le zenginleştirmek ve Kur'an'ın mesajı ile manevi hayatlarına anlam vermek için gayret gösterdiğini ifade etti.

Kur’an’ın dünyada yolunu kaybetmek istemeyenler, dine uygun yaşamaya çalışanlar ve takva sahipleri için eşsiz bir rehber olduğunu vurgulayan İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, "Aziz milletimiz Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde yazmak, okumak, hıfz etmek ve onun eşsiz mesajından nasiplenmek amacıyla adeta birbirleriyle yarışmıştır. Bu çerçevede insanımız, Kur’an’ın sadece mushaflarda değil, gönüllerde, dimağlarda ve hayatın her anında var olmasını isteyerek onu okumuş ve hafızasına kaydetmiştir. Milletimizin tüm bu gayret ve çalışmalarının gerçekleştirilmesinde, köklü bir tarihi geçmişe sahip olan Kur’an kurslarımız önemli rol oynamaktadır." dedi.

Müftü Kılıçbay, "Vatandaşlarımızın büyük bir kısmı, Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okumayı, iman, ibadet, ahlak konularında temel bilgileri ve Hz. Muhammed’in (sas) örnek hayatını önemli ölçüde Kur’an kurslarından öğrenmektedir. Kur’an kurslarımız, milli birlik ve beraberliği pekiştiren, sevgi, saygı ve dostluk bağlarını güçlendiren, vatan, millet, bayrak, şehitlik, gazilik gibi milli ve manevi değerleri aşılayan ve bir arada yaşama bilincinin oluşmasına önemli katkılar sunmaktadır." diye konuştu.

Müftü Kılıçbay Kur’an Kursları Ilim Ve Irfanın Hayata Aktığı Kaynaktır 04

- "Kursiyerlerimiz Kur’an’ın anlam dünyasıyla buluşuyor"

Kur’an-ı Kerim’in insan onur ve haysiyetini, hak ve hürriyetini mukaddes bilmeyi emrettiğini söyleyen İl Müftüsü Kılıçbay, şunları kaydetti:

"Diyanet İşleri Başkanlığımızca yürütülen yaygın din eğitimi faaliyetlerinden, toplumun tüm kesimlerinin etkin bir şekilde yararlanması amacıyla, ‘İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları Öğretim Programları’ uygulamaya konulmuştur. Söz konusu programlar, Kur’an kursu hizmetlerinde etkinlik ve verimliliğin sağlanmasında ve geniş kitlelere ulaşmada önemli roller üstlenmiştir.

İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları Öğretim Programları gelişen ve değişen sosyo-kültürel şartlar, vatandaşlarımızın ilgi, ihtiyaç ve beklentileri, yaygın eğitimin yapısından kaynaklanan durumlar gibi eğitim sürecini doğrudan etkileyen faktörler göz önünde bulundurularak komisyon ve birim çalışmaları marifetiyle güncellenmiş ve akaid, ilmihal, tefsir, hadis, siyer gibi alanlara yönelik yeni programlar geliştirilmiştir.

Kadın erkek, genç yaşlı her yaştan vatandaşımızı ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarımıza katılarak sahih dini bilgiyle buluşmaya davet ediyoruz."

Müftü Kılıçbay Kur’an Kursları Ilim Ve Irfanın Hayata Aktığı Kaynaktır 06

Program ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarında eğitim gören kursiyerlerin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Kursiyerler ilahi ve şiirler seslendirerek, Kur’an-ı Kerim’in ve namazın önemini anlatan sunumlar gerçekleştirdi.

Programa Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Ali Osman Yılmaz, İdari Mali İşler Şube Müdürü Osman Kılıç, vaizler, murakıplar, din görevlileri ve kursiyerler katıldı.

Müftü Kılıçbay Kur’an Kursları Ilim Ve Irfanın Hayata Aktığı Kaynaktır 07