Giresun İl Müftülüğünce din görevlilerine yönelik "Yaz Kur’an Kursu Eğitim Semineri" düzenlendi.

Çotanak Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde konuşan Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, yaz Kur’an kurslarının 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü itibarıyla başlayacağını belirtti.

Müftü Kılıçbay Yaz Kur’an Kursları Büyük Bir Fırsattır 03

- “Çocuklarımız bizim istikbalimizdir

Her yıl yaz mevsiminde cami ve Kur’an kurslarının birer eğitim yuvasına döndüğünü ifade eden İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, “Yaz Kur’an kurslarımızda, çocuklarımız Rabbimizi daha iyi tanıyacak, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okuyacak ve onun anlam dünyasıyla buluşacaklar. İman ve ibadet esaslarını, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sas) örnek hayatını öğrenecekler. Vatanımıza, milletimize ve bütün insanlığa faydalı bir kul olmanın önemini kavrayacaklardır.

Yavrularımızın körpe dimağlarına ve tertemiz fıtratlarına imanı, İslam’ı ve güzel ahlakı nakşetmek için seferber olalım. Çevremizdeki yavrularımızın Kur’an’ın aydınlığından ve sahih dini bilginin rehberliğinden mahrum kalmaması için gayret gösterelim.” dedi.

Müftü Kılıçbay Yaz Kur’an Kursları Büyük Bir Fırsattır 02- “Zihnimizi ve gönlümüzü Kur’an’ın nuruyla aydınlatalım

Tertemiz bir fıtratla gözlerini dünyaya açan çocukların nadide birer emanet olduğunu vurgulayan İl Müftüsü Kılıçbay, “Yavrularını, kendini ve Rabbini bilen, sorumluluklarının farkında olan, milletine ve insanlığa faydalı nesiller olarak yetiştirmek her anne babanın evladına karşı en önemli vazifesidir. Çocuklarımıza imanı ve İslam’ı öğretmek, güzel ahlak ile donatmak onlara bırakacağımız en büyük mirastır. Giresunlu kardeşlerimiz her bir camimizde açılacak yaz Kur’an kurslarını fırsat bilmelidir. Pırıl pırıl evlatlarımızı Kur’an’ın aydınlığından mahrum bırakmayalım. Kendimiz de çocuklarımıza örnek olacak şekilde Kur’an’ı okumak, anlamak, düşünüp ibret almak ve hayatımıza rehber kılmak için gayret gösterelim.” diye konuştu.

Müftü Kılıçbay Yaz Kur’an Kursları Büyük Bir Fırsattır 06Ardından kürsüye gelen Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Ali Osman Yılmaz, "Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları" kapsamında yaz Kur'an kurslarına kayıtların nasıl yapılacağı, eğitim öğretimde materyallerden nasıl istifade edilebileceği, sınıf yönetimi, sosyal medya bağımlılığı, din eğitiminde eğitici oyunlar ve drama gibi konular hakkında bilgilendirmede bulundu.

Müftü Kılıçbay Yaz Kur’an Kursları Büyük Bir Fırsattır 07- “Nitelikli eğitim için nitelikli hitabet gerekir”

Giresun Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Algur ise “Yaygın Din Eğitiminde Öğretmen Yeterlilikleri” konulu seminer verdi.

Din eğitiminin, bireyin dinle ilgili tüm bilgileri öğrenmesini kapsayan bir kavram olduğunu ifade eden Doç. Dr. Hüseyin Algur, şu ifadeleri kullandı: “Cami ve Kur’an kurslarında yürütülen din eğitimi faaliyetleri Türkiye’deki yaygın din eğitimi faaliyetlerinin temelini oluşturmaktadır. Kur’an kursları zaman, mekan ve program açısından sahip olduğu esneklik sayesinde daha fazla bireye hitap etmektedir.

Öğrenciler cami ve Kur’an kurslarında, bir yandan öğrendikleri bilgileri pekiştirme fırsatı bulurken diğer yandan çok fazla uygulama ortamı bulamadıkları teorik bilgileri pratiğe dökme imkanına sahip olmaktadırlar. Öğretim sürecinin başarılı olmasında bir diğer etken öğretmendir. Bilgiye ulaşmanın oldukça kolaylaştığı günümüz dünyasında, öğrenciler için önemli olduğumuzu, ancak gönüllere hitap ederek bu önemi pekiştirebileceğimizin farkında olmamız gerekmektedir.”

Müftü Kılıçbay Yaz Kur’an Kursları Büyük Bir Fırsattır 04

Seminere İl Müftü Yardımcıları Alaettin Kırbıyık, Fatih Sarıgül, Özlem Gülbe, Kur’an kursu öğreticileri ve din görevlileri katıldı.