Diyanet İşleri Başkanlığının 100. Yıl kuruluş dönümü nedeniyle, Malatya İl Müftülüğüne bağlı 4-6 Yaş Grubu Kur’an kursları öncülüğünde "100. Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlikte Buluşuyoruz" projesi kapsamında çocuk şenliği düzenlendi.

Malatya Kapalı Spor salonunda; öğleden önce ve öğleden sonra iki farklı program şeklinde düzenlenen şenlikte İl Müftülüğüne bağlı kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler Kur'an-ı Kerim tilavet etti.

Programda çocuklarla bir araya gelen İl Müftüsü Ramazan Dolu, Türkiye genelinde 4-6 yaş grubu ve yatılı hafızlık Kur'an kurslarının yaygınlaştığını vurguladı. Müftü Dolu, 13 yaşından küçüklerin Kur'an kurslarına katılamayacağına dair eski uygulamanın sona erdiğini, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 4 yaşından itibaren tüm yaş grupları için eğitim imkanları sunduğunu belirtti.

Çocuk Şenliği 11

Müftü Dolu, "Elhamdülillah bugün salonumuzu dolduran binlerce çocuğumuz var. Kur'an kurslarımızın dolu olması, her yaştan çocuğumuzun, gencimizin, yaşlımızın Kur'an eğitimine devam etmesi Devlet, millet bütünlüğünü ve beraberliğini gerçekleştirmiştir." dedi.

Çocuk Şenliği 33

Yaklaşık 2 bin öğrencinin katıldığı programda; milli ve manevi değerleri aşılamak amacıyla, Tiyatro Sanatçısı Hüseyin Goncagül ve Ekibi tarafından Hacivat-Karagöz, Nasrettin Hoca, Çocuk İlahileri ve Kukla gösterileri icra edildi.

Program, Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şubesi tarafından dağıtılan balon, pamuk şeker ve çeşitli ikramlarla sona erdi.