Kocasinan İlçe Müftülüğüne bağlı Akşemsettin Camii imam Hatibi Emir Demir kısa bir süre önce geçirmiş olduğu amansız bir hastalık sonucu vefat etti.

Kocasinan İlçe Müftülüğü tarafından vefat eden Din Görevlisi Emir Demir’in ailesine ev almak için yaklaşık iki ay önce bir yardım kampanyası başlatıldı.

Kocasinan İlçe Müftülüğü’ne bağlı din görevlileri başta olmak üzere Türkiye genelinde birçok müftülük ve hayırsever kampanyaya destek verdi. Gerek Kayseri içinden gerekse yurt içi ve dışından yapılan bağışlarla, 11 katlı yeni bir binanın 6. katında bir daire satın alındı ve merhum din görevlimizin eşine tapusu teslim edildi.

Tapu teslimi sonrası açıklamalarda bulunan Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, kampanyanın bu kadar kısa sürede amacına ulaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Müftü Uzun, "Bu anlamlı kampanyaya katkı sağlayan tüm din görevlilerine ve hayırseverlere şükranlarımı sunuyorum. Vefat eden hocamızın ailesine destek olabilmek bizim için büyük bir onur. Bugün, yardımlaşmanın ve dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiş olduk.  Daha önce de Kocasinan İlçe Müftülüğümüz tarafından ilçemizde görevli iken vefat eden ve evi olmayan 3 din görevlimize ev aldık. Vefa sadece bir semt adı değil. Merhamet, vicdan ve yardımseverlik bizim milletimizin özünde var. Allah emeği geçen herkesten razı olsun." diye konuştu.