MÜSDAV’ın Londra’da düzenlediği dil kampı programına Ankara Tevfik İleri AİHL, Konya Mahmut Sami Ramazanoğlu AİHL ve Mustafa Büyük Kaplan AİHL öğrencileri ve İngilizce öğretmenleri katılıyor.

Kampta, öğrenciler bir taraftan dil okullarına devam ederken Londra'nın önde gelen müzelerini, şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını da ziyaret etme imkanı bulacak.

Program kapsamında kursiyer öğrenciler, Cambridge ve Oxford şehirlerini ve buradaki üniversite kampüslerini de gezecek.

Öğrencilerin, ayrıca halen Milli Eğitim bursuyla Londra’da yüksek lisans ve doktora çalışması yapan ağabey ve ablalarıyla buluşmaları planlandı. Buluşmalar vesilesiyle ağabey ve ablalarının tecrübe aktarımıyla öğrenciler İngiltere’deki yüksek öğretim imkanlarını ve şartlarını öğrenme, kariyer planlamalarında vizyoner bakış açısı geliştirme imkanı bulacak.

Diğer yandan kamp vesilesiyle İngiliz halkını ve kültürünü yakından tanıma, iki ülke arasındaki tarihi ve güncel ilişkiler hakkında bilgi edinme imkanı bulacak öğrencilerin ilk grubu, program kapsamında Türkiye’nin Londra Din Hizmetleri Müşaviri Ensari Yentürk refakatinde Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş’ı Büyükelçilik binasında ziyaret etti. Sayın Büyükelçi görüşme esnasında gençlerle yakından ilgilenerek, onların ileriye dönük akademik ve çalışma hayatına dair önemli tavsiye ve telkinlerde bulundu.

İngiltere Türk Diyanet Vakfı müştemilatında konaklayan öğrenciler, imkanlar dahilinde Londra Diyanet Camii’nde imamet ve müezzinlik görevi de ifa ederek bir anlamda mesleki staj yapma fırsatı buluyor.

Dil kampı Temmuz ayında 15 öğrenci 2 öğretmen, Ağustos’ta 18 öğrenci 2 öğretmen ve Eylül’de 21 öğrenci 2 öğretmen olacak şekilde üç grup halinde gerçekleştirilecek.