Tekirdağ’da "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Halil İbrahim Kutlay’ın katılımıyla "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans düzenlendi.

Tekirdağ İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferans programı yoğun ilgi gördü.

Programa, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin, Dini İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Alver, kurum amirleri, akademisyenler, din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Tekirdağ 22Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Tekirdağ İl Müftü Vekili Yusuf Bektaş’ın selamlama konuşması ve Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Akabinden Prof. Dr. Halil İbrahim Kutlay tarafından "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" temalı konferans verildi. Kutlay konuşmasında "Tarih ikiye ayrılır Efendimiz (sas)’den önce O’ndan sonra. Öncesi, Kuran-ı Kerimin ifadesiyle cahiliye devri, Onunla beraber ilim ve aydınlanma devridir. Efendimizi namazda, evde, dışarıda her daim anıyoruz ve bugün burada onu anmak ve konuşmak üzere toplandık. Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl Mevlid-i Nebî haftasında Efendimizin farklı özelliklerini bizlere aktarmak amacıyla haftanın konusunu belirliyor. Bu yıl 'Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın teması 'Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası'dır. Efendimizi bizlere en iyi anlatan Kitabımız Kur’an-ı Kerimdir ve Yüce Rabbimiz Şöyle buyurmaktadır; 'Andolsun, size kendi içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir. O, size çok düşkün, mü’minlere karşı da çok şefkatli ve merhametlidir. ( Tevbe Suresi, 128)" 

Kutlay, "Efendimizin (sas) hadislerini okumak kadar yorumlamakta önemlidir. Tamamını incelediğimizde iki şey ön plana çıkar. Değerler eğitimi ve şahsiyet inşası. Kur’an-ı Kerimde aynı şekilde bu değerlere önem vermektedir. İslam medeniyeti öyle insanlar öyle şahsiyetler yetiştirmiştir ki, Avrupa hala onların eserlerini üniversitelerinde okutmaktadır. Bizler daima hayatımıza sevgiyi hakim kılmaya çalışmalıyız. Efendimizin birçok hadisinde bunu görürüz. Şahsiyet inşasını bizzat kendisi uygulayarak bizlere anlatmıştır, Kur’an-ı Kerimde 'Sen elbette yüce bir ahlâk üzeresin' (Kalem Suresi, 4) buyurulmaktadır. Zaten Mekkeli müşriklerde bunu söylüyorlardı, ama önemli olan onu örnek almaktır. Efendimizin 'Kim benim sünnetimi ihya ederse beni sevmiş olur. Beni seven kişi de cennette benimle beraber olur.' Onu sevdiğimiz için burada toplandık. Rabbim cennette Efendimiz ile beraber olmayı nasip eylesin." ifadelerini kaydetti.

Çorlu

Öte yandan "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle Çorlu Müftülüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans düzenlendi.

Programa İlçe Müftüsü Mehmet Nedim Bakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Ergene İlçe Müftüsü Yakup Kansızoğlu, Siyasi Parti Temsilcileri, İHL Okul Müdürleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Hamidiye Kur'an Kursu önceki dönem hafızlarının okuduğu ilahilerle başlayan program, İlçe Müftüsü Mehmet Nedim Bakır'ın açılış ve selamlama konuşması ile devam etti.

Çorlu Hafız 11İstanbul Medeniyet Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Temel Kacır tarafından "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans verildi. Program sonunda Haziran ve Eylül döneminde Hafızlık Tespit Sınavına girip başarılı olan 37 Hafıza "Hafızlık Belgesi" takdim edildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konferansta ‘‘Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası’’ adlı kitap hediye edildi.