Yozgat Müftülüğünce "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" temalı program düzenlendi.

Yozgat Büyük Sinema ve Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen program Kur’an Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Yozgat Müftüsü Ali Gülden, katılımcılara teşekkür etti.

Yozgat Mevlidi Nebi 22-1

Akabinde, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans verdi.

Yıldırım, konuşmasında şahsiyetin inşasının temellerine değinerek tevhid, kulluk, teslimiyet ve Hz. Peygamber'in örnekliğinin önemine vurgu yaptı. Üsve-i Hasene olarak Hz. Peygamber’in; kul olması, güvenilir olması, tevazu ve nezaketli olması, vefalı, adaletli, merhametli ve sabırlı olması gibi konularda katılımcılara derin mesajlar verdi.

Yozgat Mevlidi Nebi 44

Programa; Vali Yardımcısı Adnan Kayık, Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Abdülkadir Dündar, Yozgat Şehit İbrahim Yılmaz Dini İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Fudayl Erkoç, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yozgat Mevlidi Nebi 33-1

Programda, hatimle teravih namazı kıldıran görevlilere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen teşekkür belgesi takdim edildi. Ayrıca Kur’an Kursu Öğreticileri arasında yapılan hafızlık yarışmasında Türkiye birincisi olan Emine Bolat’a ve kursların ibate ve iaşeleri için köylerde öşür faaliyetine katılan personele teşekkür belgesi verilerek program sona erdi.