Sakarya Müftülüğü tarafından organize edilen "İl/İlçe Gençlik Koordinatörleri Eğitim ve Motivasyon Kampı"nda il ve ilçe gençlik koordinatörleri gençlik çalışmaları için bir araya geldi.

Sakarya’nın 16 ilçesinde görev yapan kadın ve erkek gençlik koordinatörleri ve gençlik koordinatörleri yardımcılarına yönelik Sakarya İl Ormanında Sakarya Müftülüğü tarafından iki gün olarak düzenlenen kampta Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Meydan, Diyanet İşleri Başkanlığı Baş Müfettişi Erdoğan Eken, Sakarya Müftüsü Mehmet Aşık, İl Müftü Yardımcısı Dr. Caner Akdemir, gençlik için çalışan koordinatörlere seminerler ve gençlik çalışmaları Başkanlık mevzuatı tanıtımı gerçekleştirildi.

Sakarya Gençlik Kampı 22- "Gençleri ikna etmek için aklın ve gönlün iknası gerekir"

Sakarya İl Ormanında gerçekleştirilen kamp programında koordinatörlere hitap eden İlahiyat Fakültesi Dekanı Meydan, "Gençliğe yönelik manevi destek sunan, gençlik çalışmalarında koordinatör olarak görev yapan din görevlilerimizle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu, gençleri ikan etmek için aklın ve gönlün ikna edilmesi gerektiğini, gençlere yönelik başta olmak üzere yürütülen manevi danışmanlık çalışmalarından daha fazla din görevlisinin akademik olarak faydalanması için Sakarya İl Müftülüğü ile yüksek lisans alanında protokol yaptıklarını, güven ve samimiyet olmadan gençlerle iletişim kurulamayacağını" ifade etti.

Sakarya Gençlik Kampı 44

Başmüfettiş Erdoğan Eken de kampa katılarak "Kadın ve erkek gençlik koordinatörü ve yardımcılarının böyle doğal bir ortamda kamp programında eğitim ve akademik dönemin başında gerçekleştirilmesinden dolayı isabetli olduğunu, gönüllü olarak görev yapan gençlik koordinatörleri ve yardımcılarının gençlerle gerçekleştirdikleri programlarda onlara başarı hedefi göstermesi gerektiğini, Necip Fazıl’ ın gençliğe hitabesinde belirttiği 'Bir gençlik, bir gençlik, bir gençlik... Zaman bendedir ve mekan bana emanettir!' şuurunda yetişen  gençliğin  Ayasofya’yı açtığını belirtti. Sizlerde milli ve manevi değerlerine sahip ve hedefleri olan gençler yetişmesi için çalışmalar gerçekleştirmelisiniz. Bu hedefe sahip gençler belki de Müslüman coğrafyada ki zulmü gelecekte durduracak adımlar atacaktır." dedi.

Sakarya Gençlik Kampı 33

- "Sakarya gençliğine değer"

Sakarya Müftüsü Mehmet Aşık, "İl ve ilçelerimizde gençlik koordinatörü ve gençlik koordinatörü yardımcısı olarak görev yapan kadın ve erkek hocalarım, gençliğe yönelik gerçekleştirdiğiniz çalışmalarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim. Sakarya’ da bulunan üniversitelerimizdeki gençler, lise ve ortaokullarda eğitim gören gençlere yönelik hem başkanlığımızın hem de il ve ilçe müftülüklerimizin projelerini sizlerle yürütüyoruz. ÇEDES, Gençliğe Değer, Hem Çalışıyorum Hem Öğreniyorum projeleri başta olmak üzere Sakarya’ daki gençlerimize yönelik yürütülen tüm çalışmalar Sakarya Gençlerine değer." diye konuştu.