Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramadan önce Filistinlilere destek için yaptığı çağrı Türkiye'de karşılık buldu.

Yurt genelinde sivil toplum kuruluşları öncülüğünde "Şehit Heniyye'den son çağrı" etkinliği gerçekleştirildi.


Ağrı

Ağrı'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'da suikasta uğraması ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto edildi.

Sivili Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve vatandaşlar, eski Van Caddesi üzerinde bulunan Meydan Camii önünde bir araya geldi.

Buradan sloganlar atarak yürüyüşe başlayan vatandaşlar, Cumhuriyet Caddesi boyunca yürüdü.


Bursa

Bursa'da da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'da suikasta uğraması ve işgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu'nun çağrısıyla binlerce kişi Ulu Cami önünde toplandı.

Burada, İsmail Heniyye ve şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.


Kayseri

Kayseri Filistin'le Dayanışma Platformu öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe katılanlar, Kartal Şehitliği önünde bir araya geldi.

Buradan hareket eden kalabalık, yürüyüş sırasında sık sık tekbir getirdi, İsrail aleyhine slogan attı.


Niğde

Niğde'de Milli İrade Platformu öncülüğünde Şehit Ömer Halisdemir Meydanı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye suikastına ve İsrail'in Filistin'e yönelik saldırına tepki gösterdi.


Kocaeli

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'da suikasta uğraması ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Basın açıklamasının ardından suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ve İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için dua edildi.


Kırklareli

Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin suikasta uğraması protesto edildi.


Zonguldak

Zonguldak'ta, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'da suikasta uğraması ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Filistin'e destek vermek ve İsrail'i telin etmek amacıyla kentteki sendikaların üyeleri ve vatandaşlar bir araya geldi.

Madenci Anıtı'nda başlayan yürüyüşte İsrail aleyhine slogan atan ve 10 aydır saldırılar altında yaşayan Gazzelilere destek veren pankartlar taşıyan eylemciler, Zonguldak Valiliği önüne ulaştı.


Sakarya

İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikastte yaşamını yitiren Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Sakarya'da yürüyüş düzenlendi.

Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları ve Filistin'e Destek Platformu üyeleri ile vatandaşlar, Heniyye'nin İran'ın uğradığı suikast nedeniyle "Gazze'nin sesi İsmail Heniyye'nin Vasiyeti" adlı yürüyüş için Adapazarı ilçesindeki Salko Camisi önünde bir araya geldi.

Ellerinde pankart ve dövizler taşıyan grup, sloganlar atarak Adapazarı Kültür Merkezi önüne kadar yürüdü.


Karaman

Karaman'da, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'da suikasta uğraması ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto amaçlı yürüyüş düzenlendi.

Araboğlu Camisi önünde toplanan Karaman Sivil Toplum Platformu üyeleri ve vatandaşlar, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü.

Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan katılımcılar, İsrail aleyhine slogan attı.

Yürüyüş, yapılan duayla son buldu.


İstanbul

Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde düzenlenen "Şehit Heniyye'den son çağrı" etkinliği için binlerce kişi Ayasofya Meydanı'nda toplandı.

İsrail'e tepki göstermek ve Gazze'ye destek vermek için Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde Ayasofya Meydanı'nda bir araya gelen kalabalık, tarihi yarımadanın farklı noktalarından alana ulaştı.

Alana doğru yürüyüşte Eminönü, Gülhane Parkı, Küçükayasofya civarındaki cadde ve ara sokaklarda vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.

Vatandaşların bir araya geldiği mitingde kalabalık, Ayasofya Meydanı'ndan çevredeki cadde ve sokaklara taştı.

Vatandaşlar Türk ve Filistin bayrakları ile Kelime-i Tevhid flaması ve kefiye taşıdı, Filistin'in özgürlüğü için sloganlar attı.

Katılımcılar, "Nehirden denize özgür Filistin", "Katil ABD Filistin'den defol", "Katil İsrail Filistin'den defol", "Kanımız canımız feda olsun Aksa'ya", "Hamas'a selam, direnişe devam" sloganları ile İsrail'e tepki gösterdi.

Türkçe, Arapça ve İngilizce yazılı dövizlerde ise "Gazze'de soykırım var", "İsrail soykırımı durdur", "Katliam bitsin, çocuklar ölmesin" ifadeleri yer aldı.


Konya

Konya'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları on binlerce kişinin katıldığı mitingle protesto edildi.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde Mevlana Meydanı'ndaki tarihi ⁠Sultan Selim Camisi önündeki gösteri, Filistin şehitleri için Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Göstericiler, "Kahrolsun siyonizm", "Aksa özgürleşecek", "Katil Netanyahu", "intikam intikam" sloganları attı, Filistin ve Türk bayrakları taşıdı.

Meydana kurulan platformda, Filistin bayrağı üzerinde Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin resmi yer aldı.


Amasya

Amasya'da Sultan II. Bayezid Camii önünden başlayan yürüyüşte ellerinde dövizler, Türk ve Filistin bayrakları taşıyan vatandaşlar Yavuz Selim Meydanı'na kadar yürüdü. Burada Kuran'ı Kerim okunarak dua edildi.


Kastamonu

Kastamonu'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, Kışla Parkı'nda bir araya geldi. Vatandaşlar buradan sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.


Çorum

Çorum'da vatandaşlar, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'da suikasta uğraması ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto etti.

Çorum Filistin Platformunca organize edilen etkinlik kapsamında Hürriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık", "Şehitler ölmez, ümmet bölünmez", Kahrolsun Amerika, kahrolsun İsrail" şeklinde slogan attı.

Etkinlik nedeniyle tarihi Çorum Sat Kulesi'ne Türkiye ve Filistin bayrakları asıldı.


Edirne

Edirne'de Selimiye Meydanı'nda düzenlenen "Şehitlere rahmet, zalimlere lanet" isimli programa katılanlar ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıdı, "Müslümanlar birleşsin" yazılı pankart açtı.


Tekirdağ

Tekirdağ'da da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde vatandaşlar Köprübaşı mevkisinde toplandı.

Grup, "Katil İsrail", "Özgür Filistin" şeklinde slogan attı.


Elazığ

Elazığ'da, El-Aksa Platformu öncülüğünde, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri ile vatandaşlar, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin suikasta uğramasını ve Filistin'e yönelik saldırıları kınamak için İzzetpaşa Camisi önünde bir araya geldi.

Katılımcılar daha sonra buradan Cumhuriyet Meydanı'na kadar tekbir getirerek ve İsrail aleyhine sloganlar atarak yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı'nda Heniyye ve İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.


Bingöl

Bingöl'de, İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu öncülüğünde Hacı Hıdır ile Hacılar camileri önünde bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri ile vatandaşlar Genç Caddesi'ne kadar yürüdü.

Genç Caddesi'nde toplanan kalabalık adına yapılan açıklamalarda İsrail'in saldırılarına tepki dile getirildi, Heniyye suikastı protesto edildi.

Grup burada sık sık tekbir getirdi, İsrail aleyhine slogan attı.

Daha sonra Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.


Batman

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğraması Batman'da basın açıklaması ile protesto edildi.

Sivil toplum kuruluşları öncülüğünde Gülistan Caddesi'nde bir araya gelen grup, sık sık İsrail aleyhine slogan attı, tekbir getirdi.


Şırnak

Şehr-i Nuh Platformu öncülüğünde Ömer Kabak Meydanı'nda bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail aleyhine slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

İl Müftüsü Ahmet Dilek de Heniyye ve saldırılarda yaşamını yitiren Filistinliler için dua etti.


Siirt

Sancaklar Ortaokulu önünde bir araya gelen katılımcılar Güres Caddesi istikametinden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü.

"Kahrolsun İsrail" sloganı atan grup, sık sık tekbir getirdi. Daha sonra dua okundu.


Trabzon

Özgür Aksa Trabzon Platformunca düzenlenen yürüyüş, Ortahisar ilçesindeki İskenderpaşa Camisi önünden başladı.

Türk ve Filistin bayrakları taşıyan grup, çeşitli sloganlar atarak Kahramanmaraş Caddesi'ndeki Ziraat Bankası önüne yürüdü.


Ordu

Ordu'da da Heniyye'nin suikasta uğraması ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Ordu Filistin Platformu öncülüğünde sivil toplum kuruluşları, Altınordu ilçesindeki Aziziye Camisi önünde toplandı.

İsrail aleyhine slogan atan ve Gazzelilere destek veren pankartlar taşıyan gruptakiler, Köprübaşı mevkisine kadar yürüdü.


Bayburt

Bayburt'taki protesto yürüyüşü ise Dörtyol mevkisinden başladı.

Filistin'le Dayanışma Platformunca organize edilen yürüyüşe katılan grup, İsrail aleyhine slogan attı.


Gümüşhane

Gümüşhane'de Heniyye'nin suikasta uğraması ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.


Sivas

Sivas'ta Filistin Dayanışma İnsiyatifi tarafından "Nehirden Denize Özgür Filistin" sloganıyla düzenlenen yürüyüş, Sivas Devlet Hastanesi önünde başladı.

Grup, Türk ve Filistin bayrakları ile dövizler taşıyarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.


Kırşehir

Kırşehir Kudüs Platformu tarafından düzenlenen gösteride, Askerlik Şubesi önünde toplanan grup, slogan atarak Cacabey Meydanı'na yürüdü.


Adana

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) öncülüğünde protesto yürüyüşü düzenlendi.

5 Ocak Meydanı'nda toplanan grup, ellerinde Filistin bayraklarıyla İsrail ve ABD aleyhine slogan atarak İnönü Parkı'na kadar yürüdü.


Mersin

Mersin'in Yenişehir ilçesinde, Mersin Filistin Dayanışma Platformu tarafından protesto yürüyüşü düzenlendi.

Mersin İdman Yurdu Meydanı'nda toplanan grup, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail ve ABD aleyhine slogan atarak Özgecan Aslan Barış Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada, İsmail Heniyye ve şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.


Hatay

Hatay'da Antakya TOKİ Resulullah Camisi önünde toplanan vatandaşlar Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin suikasta uğraması ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı.

Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile dövizler taşıyan vatandaşlar tekbir getirdi, sloganlar atarak İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki gösterdi.


Osmaniye

Osmaniye'de Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde protesto yürüyüşü düzenlendi.

Zafer Camii önünde toplanan grup, ellerinde Filistin bayraklarıyla İsrail ve ABD aleyhine slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Program, konuşmanın ardından yapılan dua ile son buldu.


Düzce

Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları ve Filistin'e Destek Platformu üyeleri ile vatandaşlar, Heniyye'nin İran'da uğradığı suikast sonrası düzenlenen "Gazze'nin sesi İsmail Heniyye'nin Vasiyeti" yürüyüşü için Cedidiye Camisi önünde bir araya geldi.

Ellerinde pankart ve dövizler taşıyan grup, sloganlar atarak İstanbul Caddesi boyunca yürüyerek Anıtpark Meydanı'nda toplandı.

Grup, burada Kur'an-ı Kerim tilaveti dinledi, zulüm altındaki Filistin halkı için dualar etti.


Isparta

Isparta'daki STK üyeleri ve vatandaşlar ellerindeki dövizlerle Filistin'e destek vermek amacıyla Mimar Sinan Camisi önünde bir araya geldi.


Samsun 

Samsun'da Site Cami önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Filistin bayrakları ile Saathane Meydanı'na kadar yürüdü.


Sinop

Sinop'ta İskele Cami önünden başlayan yürüyüşte ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyan vatandaşlar Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüdü.


Van

Van'da Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde Beşyol Meydanı'nda bir araya gelenler, Kent Meydanı'na kadar yürüdü.


Muş

Muş'ta Mescidi Aksa Platformu öncülüğünde Kent Meydanı'nda bir araya gelenler, İmamı Şafi Camisi'ne kadar yürüdü.


Bitlis

Bitlis'te Hacı Mehmet Şirin Cami önünde toplanan vatandaşlar, açtıkları pankart ve dövizlerle Mevlana Parkı'na kadar yürüdü.


Antalya

Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve vatandaşlar, Kepez ilçesindeki Yeni Emek Mahallesi'nde bulunan Çelebi Mehmet Camisi önünde bir araya geldi.

Ellerinde pankart ve dövizler taşıyan grup, sloganlar atarak Seyhan Caddesi boyunca yürüyüp Kepez Kent Meydanı'nda toplandı.


Erzurum

Ardahan ve Kars'ta, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'da suikasta uğraması ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Erzurum'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, Saraybosna Caddesi'ndeki Dere Camisi önünde akşam namazının ardından bir araya geldi.

Her yaştan binlerce vatandaş, Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail aleyhine pankartlar taşıyıp sloganlar atarak yürüdü.

İstasyon Meydanı'na gelen vatandaşlar, burada okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi, ardından Erzurum İl Müftüsü Dr. Rüstem Can, dua etti.


Mardin

Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde merkez Artuklu ilçesindeki 13 Mart Mahallesi'nde bir araya gelen grup, Türkçe, Arapça ve Kürtçe "Mardin'den Gazze'ye direnişe bin selam" yazılı pankart açtı.

Buradan hareket eden kalabalık, ellerinde Filistin bayraklarıyla tekbir getirip, İsrail aleyhine slogan atarak 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'na kadar yürüdü.


Burdur

Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla Köprübaşı mevkisine gelenlerin başlattığı yürüyüşte, bazı kadınlar kanlı kefenlere sarılmış bebek maketleri taşıdı.

İsrail aleyhine sloganlar atan kalabalık, Gazi Caddesi'nden geçerek Gazze'de öldürülen çocukların fotoğraflarının bulunduğu Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı.

Burada tekbirler getiren kalabalık, İsrail'e tepki gösterdi.

Kalabalık, Filistinliler için yapılan duanın ardından dağıldı.


Balıkesir

Balıkesir Sivil Toplum Platformunun çağrısıyla Şeyh Lütfullah Camisi önünde toplanan vatandaşlar, Türk bayrağının arkasında yürüyerek Ali Hikmet Paşa Meydanı'na ulaştı.


Yalova

Yalova'da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda Memur-Sen ve GÖNÜLDER şubeleri tarafından düzenlenen gösteri, Kur'an-ı Kerim ve dua okunmasıyla başladı.

Program, Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk'ün dua okumasıyla sona erdi.


Kütahya

Kütahya'da, akşam namazının ardından tarihi Ulu Cami önünde toplanan vatandaşlar, Türk ve Filistin bayraklarıyla sloganlar atarak Zafer Meydanı'na yürüdü.

Protestoya katılan Kütahya Valisi Musa Işın, yaptığı konuşmada, Kütahya halkının her zaman olduğu gibi zulme karşı sessiz kalmadığını dile getirdi.


Çanakkale

Çanakkale'de de Filistin Dayanışma Platformu ve çeşitli sendikaların desteğiyle yürüyüş düzenlendi.

Akşam namazı sonrası Necip Paşa Camisi önünde toplanan vatandaşlar, buradan Kordon Boyu'nu takip edip İskele Meydanı'na ulaştı.

Türk ve Filistin bayrakları taşıyan, slogan atan çok sayıda kişi, İsrail'in sürdürdüğü zulme tepki gösterdi.


Eskişehir

Eskişehir'de, Kardeşlik Platformunca düzenlenen protesto için Reşadiye Camisi'nin önünde toplanan grup, Ulus Anıtı'na yürüdü.


Afyonkarahisar

Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve vatandaşlar, akşam namazı sonrası Gar Camisi önünde ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla bir araya geldi.

Katılımcılar, İsrail aleyhine sloganlar atarak Ordu Bulvarı güzergahından Zafer Meydanı'na kadar yürüdü.


Gaziantep

Gaziantep'te Kudüs Platformu tarafından düzenlenen program kapsamında vatandaşlar Ulu Camisi'nde toplandı.

Burada akşam namazının kılınmasının ardından vatandaşlar, ellerinde bayraklarla tekbir getirerek 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na yürüdü.

Daha sonra Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.


Adıyaman

Adıyaman Filistin Dayanışma Derneğinin organizasyonuyla ellerinde bayraklar ve pankartlarla Mimar Sinan Kültür Parkı önünde toplanan vatandaşlar, tekbir getirerek Demokrasi Parkı'na yürüdü.

Program Kur'an-ı Kerim okunup ve dua edilmesinin ardından son buldu.


Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Platformunca düzenlenen Filistin'e destek yürüyüşü, Onikişubat ilçesindeki Esad Coşan Camisi önünden başladı.

Türk ve Filistin bayrakları taşıyan grup, sloganlar atarak Necip Fazıl Kültür Merkezi önüne yürüdü.

Grup, Heniyye'nin öz geçmişinin okunması ve dua edilmesinin ardından dağıldı.


İzmir

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri ile vatandaşlar, akşam namazının ardından Basmane Garı'nda bir araya geldi.

Türk ve Filistin bayrağı açan gruptakiler, ellerindeki pankart ve dövizlerle slogan atarak Konak Meydanı'na yürüdü.