Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonu kapsamında yemek hizmetleriyle ilgili Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Mekke Ayniyat ve İaşe Ekip Başkan Yardımcısı Mustafa Şanver, "2024 Yılı Hac organizasyonunda yaklaşık 35 bin hacı adayı kardeşimize Türk damak tadına uygun yemek yapmanın gayreti içerisinde olacağız." dedi.

Mutafağa dair teknik bilgileri paylaşan Şanver, "Mutfağımızın kapasitesi yaklaşık 40 bin civarındadır. 20 civarında buhar kazanı, 20 civarında ocak ve 20 civarında fırınımız bulunmaktadır. Hazırlana yemekler sevkiyata hazır hale getirildikten sonra heter adı verilen sıcak dolaplara alınarak kamyonlarla otellere ulaştırılarak hacı adaylarımıza servis ediliyor." ifadelerini kaydetti.

- Yemekler hijyenik tedbirler alınarak Türk aşçılar tarafından hazırlanıyor

Şanver, "Yaklaşık 70 civarında Türkiye’mizden gelen seçkin bir aşçı kadromuz var ve her gün artmakta olan hacılarımıza çorba, yarı açık şeklinde ifade edebileceğiz iki ana yemeğimiz, iki pilavımız, tatlımız, meyvemiz, 6 çeşit salatamız olmak üzere her gün yemeklerimiz titizlikle pişirilmekte. Her türlü temizlik, hijyenik ortam ve sağlık koşulları özenle takip edilmekte. Mutfağımızda gıda mühendislerimiz, diyetisyenlerimizce gerek almış olduğumuz gıdalarda, pişirilmesinde ve sevkiyatında kontrollü bir şekilde hacı adayı kardeşlerimize ikram edilmekte. Cenabıhak içinde bulunduğumuz bu mekanda hacı kardeşlerimize en güzel şekilde hizmet edebilmeyi nasip eylesin." diye konuştu.