Soma İlçe Müftülüğüne bağlı Veysel Demirci Erkam Erkek, Asude Kız ve Hatice Hatun Erkam Kız Kur’an Kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan 34 Öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Soma Icazet 33

Vali Muzaffer Ecemiş Spor Salonunda gerçekleştirilen merasim, Soma Büyük Laleli Camii İmam Hatibi Bahadır Bilgiç’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açış konuşmasında İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Kılınçal, İlçe Müftülüğünce yapılan hizmetlerden bahsederek programa katılan herkese teşekkür etti.

Soma Icazet 22

Ardından konuşan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, icazet alan hafız öğrencileri tebrik ederek onların yetişmesinde katkısı olan ailesi, hocaları ve hayır sahibi vatandaşlara teşekkür etti.

Soma Icazet 44Programa, Soma Kaymakamı Fatih Akkaya, Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Reis-ül Kurra Vekili Osman İyişenyürek, Müftülük personeli, din görevlileri, hafız öğrencilerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mersim sonunda hafızlara çeşitli hediyeler takdim edildi.