4 hafta önce BİLİM - TEKNOLOJİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk mühendislerin kurduğu Adastec firmasının, ABD'de ilk Seviye-4 sürücüsüz otobüsü kullanıma sunduğunu bildirdi.

4 hafta önce EĞİTİM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kuruluşlarda korunma ve bakım altında bulunan veya koruyucu aile yanında yaşayıp, YKS'ye giren 966 öğrenciden 31'i ilk 100 bin içerisinde yer aldı.

4 hafta önce DÜNYA

İran'ın güneydoğusundaki Sistan-Beluçistan eyaletinde son 5 günde kum fırtınasından etkilenen 1362 kişinin hastanelere kaldırıldığı belirtildi.

4 hafta önce GÜNDEM

Erzincan'ın Refahiye ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi yaralandı.

4 hafta önce GÜNDEM

Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Jafar Sadegh Safari öncülüğündeki bilim insanları, Ege Bölgesi'ndeki Büyük Menderes, Küçük Menderes ve Gediz havzalarının 1940 yılından 2100'e kadar olan kuraklık durumunu inceliyor.

4 hafta önce Filistin

Katil İsrail güçleri, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesinin avlusunda bulunan çadırlarda kalan Filistinlileri hedef aldı. Saldırıda en az 5 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.

4 hafta önce BİLİM - TEKNOLOJİ

İnsan Hakları İzleme Örgütünün Aralık 2023 tarihli bir raporu, Instagram ve Facebook'un rahatsız edici algoritmik seçiciliğine ışık tutarak Gazze'deki savaş bağlamında ifade özgürlüğü konusunda ciddi endişelere yol açtı.

4 hafta önce BASINDA BUGÜN

Bugün gazeteler Diyanet'le ilgili ne yazdı?

4 hafta önce Hac ve Umre

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Başkanlığın 2025 yılı Hac Organizasyonu kapsamında ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 5 Ağustos’ta başlayacağını duyurdu.

4 hafta önce Bir Ayet

Hiçbir anne baba evladına güzel terbiyeden daha hayırlı bir bağışta bulunmamıştır. (Tirmizi, Birr ve Sıla)