Giresun İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Giresun Şubesi Kadın Kolları, Dereli’nin Heydere Köyü’nde ikamet eden ailenin evlerinin yapılması ve ihtiyaçlarının giderilmesi için yardımda bulundu.

Giresun İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül,  ihtiyaç sahibi aileyi ziyaret ederek toplanan yardımları ulaştırdı.

Aileyle bir süre sohbet eden İl Müftü Yardımcısı Sarıgül, hayırseverlerin ve bağışçıların desteğini ulaştırmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

-  "Dayanışma ruhu birlik ve beraberliğimizin teminatıdır"

Yardımlaşma ve dayanışmanın, yüreklere dokunan, dertlere deva olan güzel bir ahlaki erdem olduğunu ifade eden Sarıgül,  "Birbirimizin derdiyle dertlenmek, darda kalan kardeşlerimizin yükünü hafifletmek, kimsesizlere, yalnız ve yardımsız kalanlara umut ışığı olmak insani görevimizdir. Bu bilinç ve sorumlulukla aramızdaki sevgi, şefkat ve muhabbet bağlarını kuvvetlendiriyoruz. Bu ruhla sevinç ve kederi, varlık ve yokluğu paylaşıyoruz. Kardeşlik ahlakını kuşanarak, ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin sıcak yuvalarına kavuşmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süreçte katkı ve desteğini esirgemeyen hayırsever ve kadirşinas Giresunlu kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum." dedi.

İl Müftü Yardımcısı Sarıgül’e ziyareti sırasında Şube Müdürü İsmail Aydın, TDV Giresun Şubesi Kadın Kolları Başkanı Nihal Kasap ve TDV Gönüllüleri eşlik etti.