Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce ülke genelinde uygulanan "100. Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlik" projesi kapsamında 4-6 Yaş ve 7-10 Yaş grubu çocuklar ile aileleri Çorlu Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda ve Kapaklı Belediyesi Eğitim ve Kültür Merkezinde özel etkinlikte buluştu.

Etkinliklerde çocuklar Hüseyin Koncagül gösteri ekibince düzenlenen Nasreddin Hoca, Karagöz-Hacivat, kukla etkinlikleriyle hem eğlendi hem öğrendi. Birlikte çocuk ilahileri ve Filistin marşları okundu. 

Programda konuşan Tekirdağ Müftü Yardımcısı Hayriye Aydın, "Başkanlığımızca 4-6 yaş, 7-10 yaş ve Yaz Kur’an kursları ile Hafızlık eğitimi verilen kurslarda eğitim alan çocuklara hitap eden kadim kültürümüzde var olan oyunların ve mizah karakterlerinin gelecek kuşaklara tanıtılmasına ve değerlerin aktarımına destek olmak üzere '100. Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlik' projesi hayata geçirilmiştir. Bu kapsamda projenin uygulanmasında planlama yapan başta Başkanlığımıza ve paydaş oldukları için Vakıf Katılma çok teşekkür ediyorum." dedi.

Programa Çorlu İlçe Müftüsü Mehmet Nedim Bakır, Kapaklı İlçe Müftüsü Şemsettin Şimşek, Şube Müdürleri, Kur’an kursu öğreticileri ile öğrenciler ve velileri katıldı.

Program ardından çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.