Tokyo Camii ve Diyanet Türk Kültür Merkezi'nde "Ru'yeti Hilal" konulu bir konferans düzenlendi. İki bölümden oluşan bu önemli etkinlikte, alanında uzman konuşmacılar bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

Konferansın ilk bölümünde, ilk sunumu Kaisei Academy'den Katsuya İshikawa gerçekleştirdi. İshikawa, hilalin görünmesi ve İslam'daki astronomik hesaplamalar üzerine derinlemesine bir konuşma yaptı. Ardından, Hiroshima İslam Kültür Merkezi hocalarından Dr. Basem Abdullah, hilalin İslam kültüründeki yerini ve dini önemi üzerine kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

İkinci bölümde ise, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Üzeyir Öztürk ve Eğitim Uzmanı Esma Dağtekin çevrimiçi olarak sunumlarını gerçekleştirdiler. Öztürk ve Dağtekin, hilalin gözlemlenmesi ile ilgili dini ve eğitsel perspektifler sundular. Bölümün ikinci sunumu ise Doç. Dr. Ümit Ertem tarafından gerçekleştirildi. Ertem, hilal gözlemlerinin bilimsel yönlerini ele alarak, katılımcılara konunun teknik detaylarını anlattı.

Whatsapp Image 2024 05 26 At 15.06.59 (1)

Konferansa Tokyo Sosyal İşler Müşaviri Muhammed Raşit Alas ve Japon Ru'yet-i Hilal komitesi de dinleyici olarak katıldı. Sunumların ardından gerçekleştirilen tartışma bölümlerinde, hilalin görünmesi üzerine var olan tartışmalar etraflıca konuşuldu. Bu bölüm, katılımcılara konuyu daha derinlemesine anlama ve farklı bakış açılarını değerlendirme fırsatı sundu.

 Bu konferans, katılımcılara hem dini hem de bilimsel bakış açılarını sunarak hilalin gözlemlenmesi konusundaki bilgilerini derinleştirmelerine olanak tanıdı.  2023 yılında kurulan ve kurulduğundan itibaren birçok akademik çalışmalara imza atan Tokyo Camii Enstitüsü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu etkinlik, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü ve verimli tartışmalara sahne oldu.