Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV) ile Diyanet Akademisi Başkanlığı, bir dizi ilmi, akademik çalışma yapmak üzere iş birliği protokolü imzaladı. Bu çerçevede ilk olarak, umre ibadetiyle birlikte Arapça öğretimi programı başlatıldı.

- Gençler umre yaparken, pratik Arapçasını geliştirecek

Dil öğretiminin en önemli kısımlarından biri olan konuşma becerisini geliştirmek için farklı ülkeleri tercih eden gençlere, Müsdav Akademi şimdi Suudi Arabistan’da yeni bir seçenek sunuyor: Mekke ve Medine'de umre ibadetiyle birlikte Arapça öğretimi.

Hafta içi günlerinde öğrenciler 5’er saat Pratik Arapça dersi alıyor. Diğer zamanlarda ise saha uygulamaları ile Arapçasını pekiştiriyor. Planlanan vakitlerde ise hem umre ibadetini hem de ziyaretlerini gerçekleştiriyor.

Umreyle Birlikte Pratik Arapça Turları Başladı 2

- Program yoğun ilgi görüyor

MÜSDAV Başkan Vekili Dr. Haydar Bekiroğlu, programla ilgili açıklamasında; MÜSDAV olarak tüm çalışmalarında insana ve gençliğe değer katmaya odaklandıklarını, Arapça öğretimini de İslam’ın doğduğu şehirde, Mekke’de yapmayı anlamlı bulduklarını belirtti. İlana çıktıkları günden beri programın büyük bir heyecan ve ilgiyle karşılandığını, bu durumun diğer çalışmalarında da kendilerini daha fazla gayret etmeye yönlendirdiğini belirtti.

- Arapça öğretimini alanında uzman hocalar gerçekleştiriyor

Diyanet Akademisi tarafından müfredatı hazırlanan ve uygulamalı da yönetilen programda Arap asıllı hocalar görev alıyor. İçeriği ve müfredatı titizlikle belirlenen bu çalışma, aynı zamanda ülkemiz gençlerine dil ve kültür alanında yeni bir tecrübe sunuyor. 21 gün, 30 gün ve 45 günlük paketler halinde hazırlanan programlarda kursiyerler seviye tespit sınavı sonucunda sınıflara ayrılıyor.

- Farklı şehirlerden 124 öğrenci

İlk defa yapılan Umre ile Birlikte Arapça Öğretimi programına Konya ve İstanbul başta olmak üzere ülkemizin farklı şehirlerinden 124 öğrenci katılıyor. Ayrıca bazı öğrencilerin velileri de umre yapmak için çocuklarıyla birlikte programa katıldı. Böylelikle 219 kişilik grup, bugün Mekke’de programa başlamış oldu.