Program kapsamında 55 öğrenci okul sonrası sportif, sosyal faaliyetler, zeka oyunları ile Kur’an-ı Kerim, Namaz, Dua-Sure Ezber ve Temel Dini Bilgiler derslerine katılıyor.

Yaş gruplarına göre A ve B olarak iki sınıfa ayrılmış olan programda erkek öğrenciler, iki gün ilkokul grubu; iki gün de ortaokul grubu olarak haftanın dört günü eğitimlerine devam ediyor.

Program Koordinatörü Uzman İmam Hatip Bilal Aydemir, yaptığı bilgilendirmede "Günümüzde yaşanan olumsuz hadiselere şahit oldukça, çocukların ve gençlerin değerlerine bağlı olarak yetiştirilmelerinin ne kadar önemli olduğunu görmekteyiz. Bizde  elimizdeki imkanları ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimize seferber ederek onlara hayatları boyunca ihtiyaçları olacak  kazanımları elde etmeleri için destek oluyoruz. Tarihinden ve medeniyetinden uzak bir neslin milli ve manevi değerlerine sahip olarak yetişmesi mümkün değildir. Geleceğe adım atacak evlatlarımızın inançlı ve ahlaklı olarak ilerlemeleri geçmiş büyüklerin önderliğinde ve örnekliğinde mümkün olacaktır. Dolayısıyla dinini, vatanını ve milletini seven herkesin evlatlarını tarihin altın sayfalarıyla ve altın şahsiyetleriyle buluşturmak gibi bir sorumluluğu vardır. Bu bağlamda Medine’ye gönderilen ilk öğretmen Mus’ab Bin Umeyr Efendimiz’in ismini taşıyan programdaki öncelikli gayemiz; Allah Teala’nın rızasına ulaşmaktır. Yolumuz; Allah Teala’nın Yüce Kelamı, Kitabımız Kur’an-ı Kerim ve Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sas)’in bize öğrettiği Ehl-i Sünnet yoludur. Hedefimiz; millî ve manevî değerlerine sahip, Kudüs davasını yaşatacak, daima zalimin karşında mazlumun yanında dimdik duracak, hayatı boyunca maneviyatı önceleyecek, büyüklerine ve değerlerine hürmetkâr ve itaatkar şuurlu, ahlaklı bir nesil yetişmesine katkı sunmaktır. usulümüz; geçmiş büyüklerimizin öğrenci yetiştirme metodu olan, sevgi, ilgi ve şefkatle islam’ın ve müslümanların güler yüzünügöstererek, sevdirerek öğretmektir. Cenabıhak gayemizde, yolumuzda, hedefimizde ve usülümüzde bizleri muvaffak kılsın." ifadelerine yer verdi.

Üsküdar (2)