Kayseri Valiliği'nin Erdemlerimizle Varız (ERVA) projesi kapsamında Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından yaptırılan OSB ERVA Spor Okulu açıldı.

Düzenlenen açılış törenine Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Vali Yardımcısı Ömer Tekeş, Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Hakan Dedebağı, İl Müftü Vekili ve İl Müftü Yardımcısı Cabir Çelik, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, OSB Başkanı Mehmet Yalçın, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

H G8 A7555

Açılış töreninde konuşan Vali Çiçek, "Bir amaçla yola çıkmıştık. Her mahallede bir spor okulu açacağız demiştik. Belki bazıları mütevazi olacak. Belki bazıları ilk etapta istediğimiz şekilde olmayacak ama gençlerimiz için mutlaka her mahallede olacak, ücretsiz olacak ve her birini kurumlarımızla birlikte el ele vererek yapmış olacağız. Hiçbir gencimizi sahipsiz bırakmayacağız, hiçbir gencimizi sanatla, sporla uğraşmadan boşta bırakmayacağız demiştik ve o amaçla yola çıktığımız proje ile bugün 30’uncu spor okulumuzu hayata geçiriyoruz." dedi.

Spor okullarını kurumlarımızla birlikte yapmak istediklerini ifade eden Vali Çiçek, "Belediyelerimize söylesek bu okulları açarlardı. Ancak biz istedik ki kurumlarımızla birlikte yapalım. Gençliğimizden hepimiz sorumluyuz. O yüzden kurumlarımızla birlikte yapmak istedik." diye konuştu.

H G8 A7540

Protokol konuşmaları sonrası İl Müftü Vekili Çelik tarafından dua yapılması ve protokol tarafından kurdele kesilmesi ile OSB ERVA Spor Okulu açıldı.