Siirt İl Müftülüğüne bağlı Seyyit Ahmet Bedevi Yatılı Kur’an Kursunda düzenlenen icazet töreninde, hafızlık ve  İslami ilimleri  başarıyla tamamlayan 41 öğrenciye icazetleri verildi.

Törene Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, İl Müftüsü Şakir Pinal, milletvekilleri, bölgenin medrese alimleri ve bir çok misafir katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyla başlayan merasim, kaside ve salavatlarla devam etti.

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya icazet töreninde yaptığı konuşmada, ilmin ve bilimin toplum için taşıdığı önemi vurguladı. Kızılkaya, Siirt’te tarihe damgasını vuran birçok ilim ve bilim insanının yetiştiğine dikkat çekerek törende, hafızlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan 41 hafızı ve hocalarını tebrik etti.

Siirt Icazet 22

Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal ise, hafızlık ve Arapça eğitiminin önemine değinerek, öğrencileri, hocalarını ve ailelerini tebrik etti.

Törende konuşma yapan Seyyit Ahmet Bedevi Kur’an Kursu yönetici ve Medrese Alimi Abdurrahim Baskın da hafızların ve ilim erbabının ailelerine minnettar olduklarını belirtti. Baskın, "Hafızlarımızın ve ilim erbabımızın anne ve babalarına da minnet borçluyuz. Onlar, büyük bir özveri ve fedakarlıkla çocuklarını Kur'an'ı hafız etmek ve İslam'ın özünü kavramak için bizlere emanet ettiler." ifadelerini kullandı.

Programın son bölümünde, icazetlerin okunması ve takdimi yapıldı. İcazetlerin verilmesiyle birlikte öğrenciler büyük bir gurur ve sevinç yaşadı. Tören, öğle namazının kılınmasının ardından misafirlere yemek ikramıyla sona erdi.