Trabzon İl Müftülüğü tarafından "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında, camilerin ve din görevlilerinin toplumdaki önemli rollerini üstlenmek ve fedakar hizmetleri takdir etmek amacıyla program düzenlendi.

İl Müftülüğü Niyazi Şahinbaşoğlu Konferans Salonundaki programa Vali Aziz Yıldırım, İl Müftüsü Selami Aydın, İl Müftü yardımcıları, Diyanet Akademi merkezi müdürleri, ilçe müftüleri, din görevlileri ile emekli personel katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti  ile başlayan programda haftanın anlam ve önemi hakkında konuşmalar yapıldı.

Trabzon Din Görevlileri 33İl Müftüsü Aydın, "Din görevlilerimiz, sadece camilerimiz içindeki görevleriyle değil, aynı zamanda toplumun her kesimindeki varlıklarını gösteren, insanların kalplerine dokunan, onlara yol gösteren ve manevi dünyamızı aydınlatan rehberlerdir." dedi.

Din görevlilerinin haftasını tebrik eden Vali Yıldırım ise "Camilerin toplumun birliği ve kardeşliğinin pekiştirilmesini güçlendiren kutsal mekanlar olduğunu, din görevlilerinin ise bu kutsal görevi gece gündüz demeden en iyi şekilde yerine getiren manevi rehberler olduğunu ifade ederek, uzun yıllar boyunca camilerimizde görev yapmış, insanlarımıza hizmet etmiş, kalplerine dokunmuş olan  değerli büyüklerimizi asla unutmuyor, ahireti irtihal edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve afiyet diliyorum." ifadelerini kaydetti.

Trabzon Din Görevlileri 11Programda en genç ve en yaşlı din görevlileri de birer konuşma yaparak programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Anıların da paylaşıldığı program sonunda başarılı olan ve emekliye ayrılan personele belge takdim edildi.