Bir Ayet

Yaratan Allah, Yönetir De!

Bizi birçok merhaleden geçirerek yaratan Allah’ın büyüklüğünü ikrar ederiz. İlk insanın ham maddesinin toprak olması, insanın tevazu göstermesi için önemli bir nedendir.

Abone Ol

“Size ne oluyor ki, Allah’a büyüklüğü yakıştıramıyorsunuz? Oysa sizi türlü merhalelerden geçirerek O yaratmıştır.” (Nûh, 71/13-14)

Bu ayetler Hz. Nuh’un (as) inkârcılara söylediklerini aktarmaktadır. Hz. Nûh (as), inkârcıların, Allah’ın yücelik ve ululuğunu hesaba katmamalarını, bu özellikleri Allah’a (cc) layık görmemelerini eleştirmiştir. Sonra insanın yaratılış evrelerinden bahsetmiştir. Hz. Âdem (as) topraktan yaratılmıştı. Âdem’in (as) nesli olan insanlar ise, anne karnında değişik evrelerden geçerek yaratılmaktadırlar.

Bizi birçok merhaleden geçirerek yaratan Allah’ın büyüklüğünü ikrar ederiz. İlk insanın ham maddesinin toprak olması, insanın tevazu göstermesi için önemli bir nedendir. İnsanın mucizevî şekilde yaratılışını görüp de Allah’ın büyüklüğünü kabul etmemesi, O’nu sevmemesi, O’na teslim olmaması ne büyük bir zarardır.

Vakâr: Büyüklük, ciddilik, ağırbaşlılık.