Giresun İl Müftülüğünce yaz Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilere "Mahremiyet Bilinci", "Çevre Ahlakı", "Teknoloji bağımlılığı" ve "Tütün bağımlılığı" seminerleri verildi.
Alanında uzman personel tarafından, öğrencilerin daha bilinçli ve sorumlu bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla cami ve Kur’an kurslarında 30 seminer düzenlendi.
Seminerlere konuşmacı olarak Uzman Vaiz Gülay Ayar, ADRB Vaizi Şule Akın, Din Hizmetleri Uzmanı Gülay Çalık, Manevi Danışman Emine Alaiddinoğlu Ayar ve İmam Hatip Naci Uzun konuşmacı olarak katıldı.
- "Mahremiyet insanın saygınlığı ve dokunulmazlığıdır"
Yaz Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilerle bir araya gelen Uzman Vaiz Gülay Ayar, mahremiyet bilincinin bireyleri dış tehlikelerden koruduğunu belirterek, "Yüce Allah bütün kullarının birbirine saygılı davranmasını emreder. Mahremiyete dair sorumluluklarımızı bize öğretir. Mahremiyetimizi kimsenin ihlal etmesine izin veremeyiz. Biz de başkasının özel alanını ihlal edemeyiz." dedi.
- "İnsanın olduğu yerde daima sınırlar vardır"
ADRB Vaizi Şule Akın sosyal medya kullanırken de mahremiyete ve ahlaki kurallara uyulması gerektiğini ifade ederek, "Sosyal medya kullanırken çirkin ve kaba sözlerden sakınalım. Böyle sözlerin kullanıldığı ortamlardan uzak duralım. Kötü niyetli insanlar farklı kimliklerle sosyal medyada bulunabilir. Bu sebeple tanımadığımız kişilerle iletişim kurmayalım." diye konuştu.
- "Müslüman çevresine zarar vermez"
Din Hizmetleri Uzmanı Gülay Çalık çevreyi korumanın tüm insanların ortak sorumluluğu olduğunu kaydederek, "Çevremiz bizim en değerli hazinemizdir. Kainatın yegane sahibinin Rabbimiz olduğunu, bizim ise emanetçi olduğumuzu aklımızdan çıkarmayalım. Unutmayalım ki, çevremiz atalarımızdan bize bir miras, bizim de gelecek nesillere bırakacağımız eşsiz bir emanettir." şeklinde konuştu.
- "Bağımlılık bir tuzaktır"
Manevi Danışman Emine Alaiddinoğlu Ayar zaman ve sağlığı heba eden zararlı alışkanlıkların insan için bir tehdit haline geldiğini vurgulayarak, "Zararlı alışkanlıklar Yüce Rabbimizin insana emanet olarak verdiği canı, hayır yolunda harcanması gereken mal ve serveti ziyan etmektedir. Beden ve ruh sağlığımızın en büyük düşmanı olan zararlı maddelerin her türlüsünden sakınmamız gerekmektedir." dedi.
- "Teknoloji çözüm, bağımlılık sorun üretir"
İmam Hatip Naci Uzun ise, teknolojinin bağımlılığa dönüşmeden kararında kullanılması gerektiğini belirterek, "Ömür ve zaman Allah’ın insana emanetidir ve israf edilmemelidir. Teknolojik ürünler, faydalı kullanıldığında büyük bir nimettir. Her nimet, amacına uygun ve ölçülü kullanılmalıdır." şeklinde konuştu.