Turan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, ilkinde ödüllerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildiği yarışmaya ilginin her yıl katlanarak arttığını belirtti.

Yarışmanın bu yıl "Nübüvvet" temasıyla düzenlendiğini, temel gayelerinin dini konuları ele alarak gençlerin zihnindeki soru işaretlerini gidermek olduğunu kaydeden Turan, ağustosta yapılacak sınavın sonuçlarının eylülde açıklanacağını dile getirdi.

Ödül törenini ise aralık ayında yapmayı planladıklarını anlatan Turan, şöyle devam etti:

"Yarışmanın bilinirliği ve gençlerin teveccühü her sene artıyor. Bu sene 3'üncüsü gerçekleştirilen yarışmaya ilgi olarak her sene neredeyse 2 kat artış söz konusu. Hem bilinirlik artıyor hem ödüllerimiz seneden seneye daha da güçleniyor. Gençlerin istediği ödülleri vermeye çalışıyoruz. Bu sene teknolojik ürünler olduğu gibi umre ödülümüz var. Şu an 20 bin başvuru var ama tahminimiz 40 bine yakın başvuru almak. Geçen sene de 20 bine yakın bir başvurumuz vardı."

Turan, kapasitesini ve potansiyelini geliştirmeye çalıştıkları yarışmaya katılım için tek şartlarının yaş olduğunu, herhangi bir bölüm veya okul şartının ise aranmadığını bildirdi.

Yarışmanın yetişkin ve lise öğrencileri olmak üzere iki ana kategoride düzenleneceğine dikkati çeken Turan, "Komisyonumuz tarafından bir kitap hazırlanıyor. Bu sene 'Nübüvvet'in Işığında Peygamberimin İzinde' isimli kitabımız var. Gençlerimiz bu kitabı okuyor. Akabinde gençlerimiz çevrim içi sınava giriyor. Tamamen test usulü gerçekleştirdiğimiz bir sınav." dedi.

Turan, lise kategorisinde dereceye girenlere telefon, tablet, elektrikli skuter, bluetooth kulaklık ve akıllı saat gibi ödüllerinin olduğunu, yetişkin kategorisinde ilk üçe girenlere umre ziyareti ve çeşitli ödüllerin verileceğini vurguladı.

Türkiye genelinde düzenlenen yarışmanın 81 il birincisine ise kitap seti hediye edileceğini dile getiren Turan, başvuruların "ilahiyatyildizlariodulleri.com" internet adresinden yapıldığını sözlerine ekledi.

Öte yandan, yarışmaya 8 Temmuz'a kadar başvuru yapılabileceği bildirildi.

Kaynak: AA