Adana İl Müftülüğü tarafından mübarek topraklara gidecek olan vatandaşlara yönelik İl Müftülüğü Konferans Salonunda "Umre Hazırlık Kursu" düzenlendi.

Seminerde konuşan İl Müftü Yardımcısı Hacı Ahmet Başaran, "Umre, manevi bir yolculuktur ve bu yolculuğa kendinizi en iyi şekilde hazırlamak önemlidir. İbadetlerimizi en güzel şekilde yerine getirebilmek için hem manevi hem de pratik bilgiye sahip olmalıyız." diyerek katılımcılara umre sırasında dikkat etmeleri gereken hususlar ve ibadetlerin önemi hakkında bilgiler verdi.

Adana Umre Semineri 22

Seminerde ayrıca çeşitli konularda sunumlar yapıldı. İl Müftü Yardımcısı Hacı Ahmet Başaran, “İbadet Bilinci ve Umre Menâsiki ile Hz. Peygamber (sav) Mescidi Nebevi ve Medine” konusunu ele aldı.

Yüreğir İlçe Müftüsü Dr. Süleyman Şahin, “Umrenin Hikmeti ve Umredeki Sembollerin Anlamı” üzerine konuştu.

İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Mahmut Gülen, “Umre Yolculuğundan Önce Maddi-Manevi Hazırlık ve Bir Arada Yaşama Bilinci” konusunu açıkladı.

Dr. Süleyman Yıldırım, “Temel Sağlık Bilgileri” hakkında bilgi verirken, İl Müftülüğü Vaizi Zübeyde Ünverdi de “Kadınlara Özgü Konular” başlığında önemli bilgiler sundu.