Aksaray İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlığını tamamlayan 60 kız öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen merasime Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, DİB Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak, İl Müftüsü Veysel Işıldar, birim amirleri, STK başkanları, öğrenci velileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Vali Kumbuzoğlu, ilk hafızın Hz.Muhammed (sas) olduğunu ifade etti.

- "Kur'an'ın sadece lafzıyla değil, manasıyla da buluşmamız gerekiyor"

Vali Kumbuzoğlu, "Onun için, hafızlık, ülkemizin de içinde bulunduğu İslam dünyasında daima önemsenmiş hafızlara her zaman büyük bir kıymet verilmiştir. Kur’an-ı Kerimi ezberlemek hafızlığın ilk ve en zor aşamasıdır. Şükürler olsun ki; kızlarımız bunu başarmışlar. Kendileri yürekten tebrik ediyorum." dedi.

Hafız olmak kadar, onu muhafaza edebilmenin de büyük önem taşıdığını kaydeden Vali Kumbuzoğlu, "Zira hafızlık, vahyi satırdan sadra aktarmaktır. Kur’an-ı Kerimin sadece lafzıyla değil, manasıyla da buluşmamız gerekiyor. Kur’an-ı Kerim bir hayat rehberidir. Onun ahlakı ile ahlaklanmak zorundayız. İşte o zaman, yaşayan birer Kur’an olabiliriz." diye konuştu.

- "Hafızlığın korunması için Kur'an Eğitim Merkezleri açıldı"

Sonrasında kürsüye gelen Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, "Hafızlık müessesesi Hz. Peygamber’den günümüze kadar gelen çok önemli bir müessesedir. Hafızlar bu törenle birlikte artık birer Kur’an muhafızı oldular. Onu hem okuyarak hem yaşayarak yaşatacaklar. Hafızlar ve hafızlığın korunması için Kur'an Eğitim Merkezleri açıldı. Türkiye yüzyılında Kur’an'ın anlamını bilen ve onu hayatına yansıtan bir nesil yetiştirme çabasındayız. Zira Kur’an her alanda hayatımıza şekil ve yön veren bir hayat kitabıdır." ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından sahne alan Aksaray İl Müftülüğü İlahi ekibinin ilahi dinletisi sonrasında İl Müftüsü Veysel Işıldar da "Kur’an çağlar ötesi bir kitaptır ve ona teveccüh devam etmektedir. 60 tane evladımız hıfzlarını tamamladılar. Bu evlatlarımız hem hamil-i Kur’an hem de amili Kur’an olacaktır." şeklinde konuştu.

Ardından İl Müftüsü Işıldar, hafızların yetişmesinde emeği geçen aileleri, hocaları ve destek olan herkes için dua etti.

Sonrasında 60 kız öğrenci için "Taç Giyme Merasimi" gerçekleştirildi. 

Program, hafız öğrencilere Hafızlık Belgeleri ve hediye takdimi ile sona erdi.