DİTİB ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) ortaklaşa yürüttüğü “2019 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Programı Tanıtım Toplantısı”, Lünen Selimiye Camii’nde TDV Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat ve DİB Müşaviri Recep Sönmez, Duisburg ve Köln merkez camilerinde DİB Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Heilbronn Merkez Camii’nde DİB Döner Sermaye İşletme Müdürü Bünyamin Kahraman’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Duisburg


Köln

Heilbronn


Lünen

Lünen DİTİB Selimiye Camii’nde düzenlenen toplantı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Toplantının açış konuşmasını yapan Essen DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Hakkı Gür, vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonunun üzerinde durarak, kurban ibadetinin öneminden bahsetti.

Toplantıda kurban kesim organizasyonu ile ilgili sunum gerçekleştiren TDV Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat ise, Türkiye Diyanet Vakfı‘nın 1001 şubesiyle 145 ülkede hizmet veren büyük bir kurum olduğunu belirterek Türkiye Diyanet Vakfı’nın birçok ülkede yapmış olduğu hizmetler ve faaliyetler hakkında bilgi verdi. Bu yılki ‘Vekâletle Kurban Kesim Programı’ kapsamında dünyanın 449 bölgesinde kurban kesimi yapılacağını söyledi. Polat, Türkiye’de 72 il, 202 ilçenin 278 kesim noktasında, yurt dışında ise 149 ülkenin 443 bölgesinde mazlum ve muhtaç kardeşlerimize kurban kesilerek dağıtımının planlandığını kaydetti.

Polat, “Kurbanını paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla bu yılda Kurban faaliyetlerinde çok detaylı bir araştırma yapılarak yurtdışında 125 Euro kurban bedeli ile bağışların yapılabileceğine değindi.

DİTİB Duisburg, Köln ve Heilbronn merkez camilerinde düzenlenen programlarda DİTİB Düsseldorf Dini Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Akpınar, Stuttgart Dini Danışma Kurulu Başkanı Musa Uzun ve Dini Yüksek İstişare Kurulu Başkan V. Emre Şimşek; vekâleten kurban programı vesilesiyle bayramın sevinç ve mutluluğun mevsimi olduğuna vurgu yaptılar.

DİB Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç yaptığı konuşmasında “Bazı zamanlar vardır ki o dönemde en küçük bir dokunuş çok büyük öneme sahip olur. Dünyanın birçok ülkesinde yaşayan kardeşlerimiz bırakın kurban etini içme suyu bulmakta bile zorlanıyorlar. Kurban bayramını bekleyen; yine gelecekler, bize kurban eti getirecekler diye bekleyen Müslüman kardeşlerimiz vardır. Bizim keseceğimiz bu kurbanlar bazen oradaki gayrimüslimlerin hidayete ermesine vesile oluyor. Belki bizler için küçük görünen bu yardımlar Afrika’nın bir köşesindeki gayrimüslimin hidayetine vesile olabiliyor” dedi.

Bölgelerde düzenlenen toplantılara, din görevlileri, eyalet bölge birliği, gençlik ve kadın kolları başkan ve yöneticileri katıldı.

Ercüment Aydın / Köln