Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında, Arnavutköy İlçe Müftülüğü ile Arnavutköy Belediyesi'nin düzenlediği Tasavvuf müziği konseri, Sanatçı Ender Doğan'ın ilahileri ile Arnavutköy Şehir Parkı'nda gerçekleştirildi.

Arnavutköy (2) 860X505

Konser öncesinde, Mevlid-i Nebi Haftası'nın bu yılki teması olan "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" üzerine konuşan Arnavutköy Müftüsü Arif Yeşiloğlu, Sevgili Peygamberimizin (sav) hedeflediği terbiyenin ve şahsiyet inşasının insanı insan yapan bir sistem üzerine kurulu olduğunu vurguladı.

Müftü Yeşiloğlu, "Allah için sevmek ve buğz etmek, müsamaha, suçluları cezalandırmak, şaka ve latife yapmak gibi değerler, Peygamberimizin (sav) hayatında önemli bir yer tutar. Onun (sav) metodu, insanın insan üzerinde hakimiyet kurması değil, insanı kemale erdirmeye yönelik bir eğitim anlayışıdır." dedi.

Müftü Yeşiloğlu konuşmasını, Peygamber Efendimizin (sav) örnek şahsiyetinde bulunmayan özelliklere de dikkat çekerek şöyle sürdürdü: "Vefasızlık, ümitsizlik, mümine lanet ve beddua, kin ve düşmanlık, bencillik, kıskançlık, aldatma, korkaklık, özgüven eksikliği gibi olumsuz duygular, kutlu Nebi’nin (sav) sunduğu insan modelinde yer almaz."

Konsere Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ile Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu ve vatandaşlar katıldı.

Program, Ender Doğan’ın seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti. 

Arnavutköy (3) 860X505