Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kocaeli Müftülüğünün düzenlediği “Gölkent Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu Hafızlık İcazet Merasimi”ne katıldı.

“Allah’ın Kur’an’ı Korumasına Vesile Kıldığı Kimseler Hafızlardır” (2)

Buradaki konuşmasında hafızlık merasimlerinin en hayırlı merasim olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Çünkü hafızlık en hayırlı iş. Peygamber Efendimiz (s.a.s.); ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenenleriniz ve öğretenlerinizdir.’ buyurmaktadır. Kur’an’ı öğrenenler burada, öğretenler burada. İşte en hayırlı insanların bulunduğu merasimde en hayırlı merasimdir.” dedi.

“Allah’ın Kur’an’ı Korumasına Vesile Kıldığı Kimseler Hafızlardır” (5)

“Allah’ın Kur’an’ı korumasına vesile kıldığı kimseler hafızlardır”

Başkan Erbaş, hafızların ümmetin en şereflileri olduğunu dile getirerek, “Yüce Rabbimiz ayet-i kerimesinde bu müjdeyi veriyor; ‘Kur’an’ı şüphesiz biz indirdik. O’nun muhafızı Biziz.’ buyuruyor. Cenab-ı Hak bazı kullarını vesile kılıyor. Bu ayet-i kerimede Allah’ın Kur’an’ı korumasına vesile kıldığı kimseler hafızlardır.” diye konuştu. 

Kur’an-ı Kerim’in ilk indiğinden günümüze kadar milyonlarca insanın Kur’an-ı Kerim’i hıfzettiğine dikkati çeken Başkan Erbaş, “Bugün hıfz faaliyetleri dünyanın her yerinde devam etmekte, bu Kur’an’ın bir mucizesidir. Kur’an-ı Kerim nüzuluyla, inişiyle, muhafazasıyla, hıfzıyla, tilavetiyle, kıraatiyle, fesahatiyle, belagatiyle mucizedir.” ifadelerini kullandı.

“Allah’ın Kur’an’ı Korumasına Vesile Kıldığı Kimseler Hafızlardır” (4)

“Mutedil bir İslam anlayışıyla insanlara hizmet edeceğiz”

Başkan Erbaş, “Sana Kur’an’ı insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarasın diye indirdik.” ayet-i kerimesini anımsatarak, şöyle konuştu:

“Peygamber Efendimiz (s.a.s.) 23 sene boyunca elindeki en büyük mucize Kur’an-ı Kerim’le insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmaya çalıştı. Nasıl ki Peygamber Efendimiz (s.a.s.) Kur’an’la insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmaya çalıştıysa biz de O’nun varisleri olarak Kur’an-ı Kerim’e sarılarak ve Efendimizin (s.a.s.) sünnetine ittiba ederek insanları aydınlatmaya çalışacağız. Aşırılıklardan, hurafelerden uzak, mutedil bir İslam anlayışıyla insanlara hizmet edeceğiz.”  

“Allah’ın Kur’an’ı Korumasına Vesile Kıldığı Kimseler Hafızlardır” (6)

Merasimin ardından, Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 41 öğrencinin icazetleri verildi.

Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin, Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, hafızlıklarını tamamlayan öğrencilerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

8B9F0269 9B1A 4A0A A26F 492B56Babbbc 4 760X506