Battalgazi İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü öncülüğünde Muhammed İkbal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen ve dört hafta süren Yatılı yaz Kur’an kursuna 70 öğrenci katıldı.

Kurs süresince öğrenciler; Kur'an'ı Kerim, İbadet, İtikat, Ahlak, Siyer ve Değerler Eğitimi ile beraber; futbol, yüzme, gezi, ziyaret ve piknik gibi sosyal aktivitelerle dört haftayı dolu dolu geçirdi.

Malatya Yatılı Kurs 22

Programa katılan öğrencilerden Ahmet Emir Bakır, "Ben buraya ailemin isteğiyle ile geldim, güzel hocalarla tanışıp, dersler ve etkinliklerin verimliliğini görünce, şimdi de eve gitmek istemiyorum." dedi. 

Diğer bir kurs öğrencisi Yusuf Kerem Kalay ise "Ben yıllardır Kur'an kurslarına gidiyorum, fakat hayatımda ilk defa Kur'an'ı Kerim'i okumasını burada öğrendim. Hayatımda asla unutamayacağım arkadaşlarla burada tanıştım." diyerek kurstan çok şeyler öğrendiğini söyledi.

Kursa katılan öğrencilerin velileri de çocuklardaki iyi ve güzel yöndeki değişikliklerden dolayı kurstan çok memnun kaldıklarını ve bu tür kursların belli periyotlarla yapılması gerektiğini ifade ettiler.