Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen "2024 Yılı Hac Organizasyonu" kapsamında Mekke'de bulunan kafile görevlilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda kafile başkanları, tercüman, kadın irşat ve din görevlileri ile bir araya gelen Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, "Her bir hacımızın gönlüne dokunabilmek, duyufurrahmana hizmet için buradayız." dedi.

- En büyük organizasyonlarından birini icra ediyoruz

Bircan, "Türkiye’nin en güzide kurumlarından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın en büyük organizasyonlarından birini icra ediyoruz. Hiç şüphesiz organizasyonun bel kemiği kafile başkanları ve din görevlileridir. Sizlerin özverili ve gayretli çalışmaları organizasyonu başarıya ulaştıracaktır. Öyle ki 2023 haccında hacısına en iyi hizmeti sunan ülke olarak ödül aldık. Bu başarı bugünün değil 40 yılı aşkın bir tecrübenin, ekip ruhuyla birlikte çalışmanın ürünüdür. Hedefimiz, bu tecrübenin üzerine koyarak daha da ileriye taşımaktır." ifadelerini kaydetti.

- Kabe'ye hasret görevlilerimiz var

Ekiplerin büyük bir gayret ve vefa içerisinde çalıştıklarını anımsatan Genel Müdür Bircan, "Duyurfurrahmana en iyi hizmeti edebilmek için Kabe'nin yanında olup da gidemeyen, göremeyen personelimiz var. Mavi yelekleriyle 6 Şubat'ta bir destan yazan görevlilerimiz hac organizasyonunda da bir destan yazacak inşallah. Nitekim hacı adaylarımızın kayıtlarını aldığımız günden bu yana onlarla iletişim içerisinde oldunuz, gönül bağı kurdunuz ve bu bağı devam ettirmek için biraz daha görünür olalım, ulaşılabilir olalım, iletişimimizi daha da güçlü kılalım." dedi.

- 85 bin hacımızın hakkını koruyacağız

Genel Müdür Bircan, Suudi makamlarının hac vizesi dışındakilerin Arafat'a çıkışına izin vermeyeceğini hatırlatarak hac vizesi dışında çok sayıda vatandaşın organizasyon dışı geldiğini ve bunların taleplerine kapalı olunması gerektiğini söyledi. Bircan, "Bizler tedbirli olacak ve 85 bin hacımızın hakkını koruyacağız. Arafat işin zirvesidir ve buna yönelik tüm tedbirleri de aldık." diye konuştu.

Programda ekip başkanları da alanlarına dair bilgilendirmede bulundu.