Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, 2024 Hac Organizasyonu’nu Diyanet Haber’e değerlendirdi.

Genel Müdür Bircan, Mekke Din Hizmetleri Ataşelik Binası’nda yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin yurt dışındaki en büyük organizasyonlarından birisi olan hac organizasyonunun ilmek ilmek işlendiğini söyledi.

Hac organizasyonu hazırlıklarına bir önceki haccın bitişiyle başladıklarını belirten Bircan, yıl içerisinde yeni başvuruların alınması, kuranın ve kesin kayıt işlemleri, görevli personelin belirlenmesi ve hem görevlilerin hem de hacı adaylarının eğitimlerin yapılması gibi süreçlerin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Bircan, hacıların gönül huzuru ile Arafat Vakfesi’ni yapıp hacı olduğunu belirterek, "Bizler bu büyük organizasyonu hakikaten ilmek ilmek dokuyarak bu hale getirdik. Hangi kafilemizin hangi otobüse bineceği, hangi grup hocamızın hangi otobüsle gideceği, Arafat’ta kalacağı çadırı günler öncesinde ekibimizle beraber ince bir işçilikle planladıktan sonra vatandaşlarımızı Arafat’a çıkardık." dedi.

Diyanet, hac organizasyonunda yine birinci oldu Diyanet, hac organizasyonunda yine birinci oldu

- Hacılarımız görevlerini tamamladı

Arafat sürecini paylaşan Bircan, Türkiye Cumhuriyeti’nden 85 bin vatandaşımızı Mekke’de kaldıkları otellerinden 613 otobüsle üç tur halinde Arafat’a intikal gerçekleştirildi. Arafat Vakfesi sonrası güneşin batışıyla Müzdelife Vakfesi için yaklaşık 280 otobüsle vatandaşlarımızı Müzdelife’ye intikal ettirdik.” ifadelerini kaydetti.

Bircan, hacıların Müzdelife Vakfesi sonrası Mina’ya yürüyerek şeytan taşlama işlemini gerçekleştirdiğini ve sonrasında tavaflarını yaparak görevlerini tamamladığını bildirdi.

- Yurda dönüşler 21 Haziran’da başlıyor

Hac farizasını yerine getiren vatandaşların yurda dönüş için hazırlıkların tamamladığını belirten Bircan, "Önce Medine’ye giden kafilelerimiz 21 Haziran itibariyle Cidde Havalimanı’ndan Ankara ve İstanbul’a değişik yerlere uçuşlar başlayacak. Daha öncesinde Medine ziyareti yapmayan kafilelerimiz de 20 Haziran itibariyle Mekke’den ayrılarak Medine ziyareti sonrası 23 Haziran itibariyle Türkiye’mize intikal edecek." bilgisini verdi.

- Aldığımız ödülle daha iyi hizmet için çalışacağız

Diyanet Hac Organizasyonu’nun yine ödüle layık görüldüğünü anımsatan Bircan, "Bizler yapmış olduğumuz işi hakikaten önemsiyoruz. Tabi ilmek ilmek dokumuş olduğumuz hac organizasyonunun sonuna geldiğimizde Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı her yıl yaptığı gibi bir değerlendirme yapıyor. Hac organizasyonu düzenleyen değişik ülkelerden gelenlerin yapmış oldukları iş ve işlemleri değerlendiriyorlar. Bizleri de 'En Disiplinli Hac Organizasyonu Düzenleyen' kategorisinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Hac Organizasyonu’nu birinci ilan ettiler. Bizler bu ödülü milletimiz adına aldık. Her zaman söylenen Türkler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Türkiye Hac Organizasyonu hep düzenli, hep disiplinli derlerdi. Aslında alınan bu ödül bunun tescillenmesi haline geldi. Bu ödülün alınmasında emeği geçen başta mesai arkadaşlarım olmak üzere her bir görevlimize, her bir tercümanımıza, her bir ekip personelimize şükranlarımı sunuyorum. Bu bizim için bir onur kaynağı, biz aldığımız bu ödülle 2025-2026’da daha iyi hizmetlere imza atmak için canla başla çalışacağız, çaba göstereceğiz." diye konuştu.