Kırşehir İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Kırşehir Şubesi ve Kırşehir 2 No’lu Açık Cezaevi Müdürlüğü iş birliği ile Kırşehir Cezaevi Lojmanları yerleşkesinde "Filistin Yararına Kermes" düzenlendi.

Hacı Narin-Hacı İhsan Yeşilli 4-6 yaş ana sınıfı öğrenci velilerinin organize ettiği kermese Kırşehir İl Müftüsü Mustafa Tekin, Cezaevi Savcısı Burak Yakan, Jandarma Komutanı, Cezaevi Müdürleri, STK Temsilcileri, Müftülük ve Cezaevi personeli ve eşleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kırşehir Kermes 22

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan kermesin açılışında konuşan Kırşehir İl Müftüsü Mustafa Tekin, 4-6 Yaş ana sınıfı öğrenci velilerinin düzenlediği bu kermesten dolayı çok duygulandığını, halkımızın her daim Filistin halkının yanında olduğunu bir kez daha gösterdiğini, nice azların nice çoklara galip geldiğinin Allah’ın haber verdiğini, Allah’ın izni ve müminlerin duası ve yardımıyla da Filistin’in er ya da geç özgürlüğüne kavuşacağını, bu tür organizasyonların hem Filistinli kardeşlerimize moral verdiğini söyledi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Yapılan dua ile açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Hacı Narin-Hacı İhsan Yeşilli 4-6 yaş ana sınıfı öğrencilerin sergilediği Filistin Direnişinin adeta simgesi haline gelen Dabka dansı katılımcılardan büyük beğeni topladı ve izleyiciler duygu dolu anlar yaşattı.

Gün boyunca devam eden kermesten elde edilen gelir, Filistin’e gönderilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı Kırşehir Şubesine teslim edildi.