Kırşehir İl Müftülüğü Bölge Yatılı Hafızlık Kur'an Kursunda hafızlık eğitimlerini tamamlayan 16 hafız için Ahmet Yesevi Camii'nde icazet programı düzenlendi.

İlk kez düzenlenen programa Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, Diyanet Akademi Başkanı Enver Osman Kaan, Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdurrahman Kabdan, Müftülük personelinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu ve Müezzin Kayyımı Rıdvan Akbaş Kur'an tilavet etti.

Kırşehir Hafızlık Icazet Merasimi 33

Daha sonra selamlama konuşması yapan İl Müftüsü Mustafa Tekin, hafızlık müessesesine katkısı olan herkese teşekkür ederek, hafızlığın önemine değindi. Kırşehir'de erkekler için ilk kez düzenlenen bu merasimin devamının gelmesi içinde gayretle çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Daha sonra kürsüye çıkan Kayseri Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdurrahman Kabdan da hafızlık eğitiminin Peygamberden gelen bir sünnet olduğuna ve toplumumuzda sadece Kur'an ezberlemek değil manasını yaşamak adına da güzel mertebe olduğuna vurgu yaptı.

Kırşehir Hafızlık Icazet Merasimi 44

Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan ise hafızlık hizmetinde Kur'an sevdalılarının büyük katkısı olduğunu söyleyerek teşekkür etti. Sadece Kurs inşaa etmekle değil onu içindekilerle yaşatarak devam etmekle bu hizmetlerin başarıya ulaşacağına değinen Doç. Dr. Enver, bu alanda hizmet eden ve katkı sunan herkese teşekkürlerini yeniledi.

Program Reisül Kurra Hafız Mustafa Demirkan’ın icazet meresimini yönetmesiyle devam etti.

Kırşehir Hafızlık Icazet Merasimi 22

Hafızların okuduğu sürelerle hatim tertili yapıldı ve Reisül Kurra Hafız Mustafa Demirkan'ın duasıyla program sona erdi.

Programdan sonra hafızlık müessesesine sürekli hizmet eden hayırseverlere plaketler verildi.

Hafızlar icazet belgelerini katılımcıların elinden aldı.