Denizli İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle “Hz. Peygamber ve Şahsiyet İnşası” adlı konferans Servergazi İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Açış konuşmasını yapan Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Şahsiyet, benlik ve bilinç ikliminde zaman zaman buhranlı süreçlerle karşılaşan Müslümanın, kulluk ve kişiliği önündeki engelleri kaldıran yegane umut ve çözüm merkezi Peygamber Efendimizdir. Bu bağlamda Müslümanlar olarak bizim en temel sorumluluğumuz, Peygamber Efendimizin yüce şahsiyetini ve örnek ahlakını kendimize ve hayatın her alanında şiar edinmeliyiz." dedi.

Denizli Mevlidi Nebi 33

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösteriminin akabinde "Hz. Peygamber ve Şahsiyet İnşası" konulu konuşmasını yapmak üzere Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım hitaplarında Hz. Peygamberin sosyal hayatın her alanında sergilediği örnek ahlakı üzerinde durdu.

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ve İl Müftüsü Abdullah Pamuklu'nun Prof. Dr. Mustafa Yıldırım’a hediye ve Çiçek takdiminin akabinde hatıra fotoğrafının çekilmesiyle program sona erdi.

Denizli Mevlidi Nebi 22Programa Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Merkezefendi Kaymakamı Abdullah Demir, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Ahmet Şamil Ok, Denizli İl Müftü Yardımcıları Adem Karakelebek, Osman Demirel, Semih Keskin, Hamide Belgrat, İlçe Müftüleri, Şube müdürleri, müftülük personeli, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.