Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülüklerince düzenlenen programlarda cuma namazı öncesinde Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Cuma namazının ardından ise depremlerde vefat edenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

ankara-11-5

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kıldırdığı gıyabi cenaze namazına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da katıldı.

dua-11-2

Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Nauryzbay Taganuly Otpenov da depremlerde hayatını kaybedenler ve depremzedeler için dua etti.

- Doğu Anadolu

Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Erzincan'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerdeki tüm camilerde, cuma namazında depremlerde vefat edenler için dua edildi.

erzurum-11-1

Cuma namazı sonrası cami cemaati, afette hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Bazı camilerde içeride bazılarında ise avluda kılınan gıyabi cenaze namazına, vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

-Kahramanmaraş

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta namaz kılınan açık alanlarda cuma vakti öncesi Kur'an-ı Kerim okundu.

Kent merkezinde yer alan Erzurumluoğlu Camii'nin avlusunda toplanan yüzlerce vatandaş, depremde yaşamını yitirenler için dua etti.

kahramanmaraş-11-1

Okunan cuma hutbesinde ise Kahramanmaraş merkezli depremler anımsatıldı, birlik beraberlik mesajları paylaşıldı.

Cuma namazı sonrasında ise depremde vefat eden vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

malatya-11

- Malatya

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da depremzedeler, Malatya Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanı yanındaki çadır kentte cuma namazı ve depremde hayatını kaybedenler için gıyabı cenaze namazı kıldı.

urfa-11-3

- Şanlıurfa

Depremlerde hayatını kaybedenler için Hz. İbrahim Makamı önünde cuma namazını müteakip binlerce Müslüman gıyabi cenaze amazı kıldı.

Cuma hutbesini okuyan İl Müftüsü Ramazan Tolan, dayanışma ve yardımlaşmanın bu zor günlerde önemli olduğunu vurguladı.

ıslahiye-11

- Gaziantep

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde, Fatih Millet Camii'nde cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

İslahiye ilçesinde ise depremden etkilenen tarihi Derviş Paşa Camii'nin avlusunda cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

kilis-11-6

- Kilis

Kilis’te, Kayabaş Camisinde cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

- Adıyaman

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adıyaman'da oluşturulan çadır kentte cuma namazı eda edildi.

adıyaman-11-4

Sümerevler Atletizm Pisti'nde kurulan çadır kentte vatandaşlar ve görevliler, cuma namazı için bir araya geldi.

Cuma namazının ardından, depremde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı da kılındı.

kırıkkale-11-9

- Kırıkkale

Nur Cami ve Külliyesi'ndeki gıyabi cenaze namazına, vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

- Düzce

Düzce'de Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

karabük-11

- Karabük

Karabük Ulu Camii'nde Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından kıldırılan namaza, Vali Fuat Gürel, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar ve vatandaşlar katıldı.

bursa-11-3

- Bursa

Bursa'da, "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen deprem nedeniyle hayatını kaybedenler için Ulu Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

- Kayseri

Kayseri'de, depremlerde vefat edenler içingıyabi cenaze namazı kılındı.

Hunat Camii'nde cuma namazı sonrası kılınan gıyabi cenaze namazı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Namazın ardından helallik alandı ve hayatını kaybedenler için dua edildi.

kayseri-11-6

- Trakya

Trakya'daki camilerde "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için gıyabi cenaze namazıkılındı. Kırklareli'nde de Hızırbey Camii olmak üzere vatandaşlar kentteki tüm camilerde gıyabi cenaze namazı için saf tuttu.

trakya.jpg-22

- Eskişehir

Eskişehir'de, "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen deprem nedeniyle hayatını kaybedenler için Reşadiye Camii'nde gıyabi cenaze namazıkılındı.

eskişehir-11-4

- Aksaray

Aksaray'daki camilerde "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Başta Ulu Camii olmak üzere vatandaşlar kentteki tüm camilerde gıyabi cenaze namazı için saf tuttu.

aksaray-11

- Yozgat

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için Yozgat Çapanoğlu Büyük Camii'nde gıyabi cenaze namazıkılındı.

yozgat-11

- Konya ve çevresi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için Konya, Karaman ve Afyonkarahisar'daki camilerde gıyabi cenaze namazı kılındı

Konya'da cuma namazı öncesi depremde hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okunup, dua edildi. Namaz sonrasında Hacıveyiszade Camii'nde İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, gıyabi cenaze namazını kıldırdı.

Vatandaşlar, depremde hayatını kaybedenler için dua etti.