İlk olarak Kültür Mahallesi Kur’an Kursu’nun açılışında konuşan Başkan Erbaş, şunları söyledi:

“Peygamber Efendimiz (s.a.s.); ‘Müslümanlar vefat ettikten sonra amel defteri kapanır ama üç kişinin amel defteri hep açık kalır. Bunlardan birisi alimler, ilim adamları…’ Yazdıkları eserler, okuttukları talebelerin insanlığa hizmet ettiği sürece ilim adamlarının amel defterleri hep açık kalır. İkinci kişi; ‘hayırlı evlat yetiştiren anne babalar, üçüncü kişi ise sadakayı cariye sahibi Müslümanlar.’ buyurmaktadır. Şimdi 4-6 yaş Kur’an kursumuzu açacağız. Öyle inanıyorum ki sevgili Peygamberimizin belirttiği bu üç sınıf insan da buradan istifade edecek.”

“Kurslarımızda çocuklarımıza Sevgiyi, saygıyı, sadakati, dürüstlüğü öğrettik”

Başkan Erbaş, Kur’an kurslarını Türkiye’nin her yerinde milletin istifadesine sunmak için gece gündüz çalıştıklarına vurgu yaparak, “10 yılda 1,5 milyon civarında çocuğumuza, 4-6 yaş Kur’an kurslarımızda Rabbimizi tanıtmaya çalıştık, Peygamberimizi (s.a.s.) öğretmeye çalıştık, Kur’an’ı onlara tanıtmaya çalıştık. Sevgiyi, saygıyı, sadakati, dürüstlüğü, haramların ne olduğunu, yalanın kötülüğünü, doğruluğun güzelliğini onlara anlatmaya çalıştık. Kısaca evrensel değerleri onlara anlattık.” dedi.

Devletin Diyanet İşleri Başkanlığına toplumu din konusunda aydınlatma görevi verdiğine işaret eden Başkan Erbaş, Başkanlığın, inanç, ibadet, ahlak konularında toplumu doğru bilgilendiren ve topluma, millete yardımcı olan bir teşkilat olduğunu belirtti.

Başkan Erbaş, konuşmasının ardından beraberindekilerle Kur’an kursunun açılış kurdelesini kesti.

Başkan Erbaş, Cemil Dede-Ayşe Nine Kur’an Kursu’nun açılışını yaptı

Daha sonra Cemil Dede Ayşe Nine Kur’an Kursu Açılış Töreni’ne katılan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, buradaki konuşmasında, Kur’an kurslarının amel defterlerinin açık kalmasına vesile olduğunu ifade ederek, Kur’an kursların binalarını inşa edenlerin Allah’ın mağfiretinden istifade edeceğini söyledi.

Başkan Erbaş, bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası boyunca camilerde, okullarda, sohbetlerde, kürsülerde, minberlerde “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” konusunu anlatacaklarını bildirdi.

Konuşmasının ardından Kur’an kursunun yapımında emeği geçenlere teşekkür eden ve açılış kurdelesini kesen Başkan Erbaş, daha sonra beraberindekilerle Kur’an kursunu gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra yapımı tamamlanan Şıralık Merkez Camii’nin açılış törenine katılan Başkan Erbaş, caminin açılışında dua ederek, beraberindekilerle birlikte açılış kurdelesini kesti.

Açılışlara, Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Düzce İl Müftüsü Osman Aydın ve vatandaşlar katıldı.