Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülüklerince "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

"Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması Projesi" kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde, Başkanlık tarafından görevlendirilen alanında uzman personeller ve il müftüleri toplumsal farkındalık için sahaya indi.

Balıkesir

Balıkesir İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması" konulu panel düzenlendi.

balıkesir-11

Balıkesir İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen ve Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Esma Sayın’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panele Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Dr. Bilal Doğan, Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Acar ve Gönen Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Psikolog Güzin Akbaba konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan panelde konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Dr. Bilal Doğan, "Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Dini Referanslar" konulu sunumunda "Allah insanı kadın ve erkek olarak yarattı. Dini referansları doğru tespit etmek zorundayız. İki dünya için kullanım kılavuzumuz Kur’an-ı Kerim’dir. Kur’an ve sünnet merkezli anlayış, yuvalarımızda huzur, mutluluk ve birliği sağlayacaktır." dedi.

Panelde konuşan Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Acar ise "Şiddetin her türlüsü ile mücadele etmemiz gerekiyor. Günümüzde bilgiye ulaşma problemimiz yok ama bilgiyi hayata uygulama problemimiz var. Eğer bilgi, irfana dönüşmezse, gönüllere indirilmezse anlamsız kalacaktır. Bizim yapmamız gereken şey örnek insanlar oluşturmaktır. Şiddet, ahlaksızlıktır, zulümdür, bu soruna çözüm bulmak istiyorsak, şirksiz, şüphesiz bir Allah ve ahiret inancına ulaşmak zorundayız. Allah ve ahiret inancını özümsemezsek, hiçbir kötülüğe engel olamayız." şeklinde konuştu.

bolu-11-1

Bolu

Bolu İl Müftülüğünce, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü”nde farkındalık oluşturmak amacıyla stand açıldı.

Valilik Meydanı’nda kurulan stantta İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlileri, Bolu Valisi Erkan Kılıç başta olmak üzere, standı ziyaret edenlere İl Müftülüğünün kadın ve aile ile ilgili çalışmaları ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Konu ile ilgili Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, "Bu günün dünyasında şiddet, din, dil, ırk ve sosyal statü tanımaksızın bütün insanlığı tehdit eden bir boyutta yaşanmaktadır. Ne yazık ki bu tehdidi en ağır biçimde yaşayanlar kadınlar ve çocuklar olmaktadır.  Bizim inancımızda ve örfümüzde ‘Kadına el kalkmaz!’ denir." diye konuştu.

denizli-11

Denizli

Denizli İl Müftülüğü tarafından "Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması" kapsamında din görevlilerine yönelik panel düzenlendi.

Panelin açılış konuşmasını yapan oturum başkanı İl Müftü Vekili Ramazan Özgün Türkmen, aile kurumu ile aile içi şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların önemine dikkat çekerek, "Diyanet İşleri Başkanlığımız bütün görevlileriyle ailenin korunması, güçlendirilmesi ve kadınlarımızın, çocuklarımızın ve yaşlılarımızın maruz kaldığı her türlü şiddet hadiselerinin son bulması için çalışmalar aralıksız sürdürmektedir." dedi.

gümüşhane-11

Gümüşhane

Gümüşhane İl Müftülüğünce "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" programı düzenlendi.

Programda İl Müftü Yardımcısı Sümeyra Benzouıne, "Ayet ve Hadisler Işığında Ailede Kadının Önemi" konulu bir konuşma yaptı.

Program diğer kurum ve kuruluşlardan programa iştirak eden konuşmacıların sunumlarıyla sona erdi.

manisa-22

Manisa

Manisa İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın "Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması" Projesi kapsamında panel, konferans, vaaz, seminer, gençlik buluşması, fabrika ziyaretleri, kahvehane sohbetleri ve sabah namazı buluşmaları gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı" çerçevesinde farkındalık oluşturmak amacıyla 12 ilde gerçekleştirdiği programlarda Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar ve Diyanet İşleri Uzmanı Yusuf Tunç Manisa’nın misafiri oldu.

manisa-11

Gerçekleştirilen panelin açış konuşmasını yapan İl Müftü Vekili Ömer Kayhan; "İslam’ın insana bakışı, öngördüğü aile modeli, her çeşidiyle şiddetin önlenebilmesi için, dinin ortaya koyduğu prensiplerin anlaşılması ve uygulanmasının önemi gibi hususlar üzerinde çaba sarf eden Diyanet İşleri Başkanlığımız, aile bütünlüğü, ailenin korunması, aile bireylerinin birbirleriyle olan bağının kuvvetlendirilmesi hususunda seferberlik ilan etmiş durumdadır. Başkanlığımız, aileyi tehdit eden riskler ve yeni sorun alanları karşısında ailenin manevi destekle güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yürütmektedir. Bizler de bu minvalde gerçekleştirdiğimiz programlarla, Ankara’dan gelen misafirlerimiz ve din görevlisi arkadaşlarımızla sahadayız." diye konuştu.

mersin-11

Mersin/Tarsus

Tarsus Müftülüğü "25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" kapsamında "Kadına Şiddete Hayır" dedi.

Düzenlenen farkındalık etkinliğinde Tarsus İlçe Müftüsü Ali Can, tüm vatandaşları "Kadına Şiddete Hayır" demeye davet etti.

muş-22

 Muş

Kadına karşı şiddete dikkate çekilen bir diğer adres ise Muş’un Bulanık İlçesi oldu.

İlçe Müftülüğünce düzenlenen seminerde Vaiz Bennur Güler, "Hz. Peygamber'in kadına verdiği değeri" anlattı.

muş-11

Sivas

Sivas'ta din görevlileri için "Aile içi Şiddetle Mücadele"paneli düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleşen panele Mersin İl Müftüsü Aydın Yığman ile Sivas Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Hülya Özdemir konuşmacı olarak katıldı.

sivas-11

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan panelin açış konuşmasını İl Müftüsü Vekili Ünal Tan yaptı. Açış konuşmasının ardından panelistleri davet eden panel moderatörü Müftü Yardımcısı Muttalip Karataş,  "Aile İçi Şiddetle Mücadelede Dini Referanslar" konusunda konuşmacılara söz verdi.

sivas-33

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı" çerçevesinde farkındalık oluşturmak amacıyla Sivas'ta gerçekleştirdiği programlar kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Mustafa Acar ve Mersin İl Müftüsü Aydın Yığman, fabrika ve kahvehanelerde irşat faaliyetinde bulundu.

sivas-22

Kars

Kars İl Müftülüğünce "Ailenin Korunmasına Yönelik Tanıtım Standı" açıldı.

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı önünde açılan stantta İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) faaliyetleri tanıtılarak Diyanet İşleri Başkanlığının aile ile ilgili yayınları hediye edildi.

kars-22

İl Müftülüğü standını ziyaret eden Kars Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Aynı zamanda İl Müftüsü Hamza Bayram ve bir dizi programa katılmak üzere Kars'a gelen Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar ve Başkanlık Vaizi Abdullah Okuroğlu da standı ziyaret etti.

Isparta

Isparta Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Koordinatörlüğü tarafından “Ailede Öfke Kontrolü” konulu çevrim içi konferans düzenlendi.

ısparta-11

"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü" etkinlikleri kapsamında ve kadına yönelik şiddetle mücadele farkındalığının artırılması amacıyla düzenlenen konferansta eğitimci yazar Ömer Aydın, aile fertlerinin öfkelerini nasıl kontrol edebilecekleri konusunda bilgilendirmede bulundu.

Osmaniye

Osmaniye’de kadına karşı şiddete karşı farkındalık oluşturulması amacıyla stantlar açıldı.

osmaniye-11

İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nun da yer aldığı stantları İl Müftüsü Ali Çakmak ile ziyaret eden Vali Dr. Erdinç Yılmaz, "Kadına şiddetle mücadele eden kurumlarımız İl Jandarma Komutanlığımız, İl Emniyet Müdürlüğümüz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, İl Müftülüğümüz ve bu mücadelenin içinde yer alan avukatlarımız ile birlikte şiddetin son bulması için birlik ve beraberlik içinde en iyi sonuçları alma mücadelesi veriyoruz. Kadına yönelik şiddeti bir insanlık suçu olarak görüyoruz. Kadına el kalkamaz diyoruz. Kadına şiddet bizim medeniyetimizde asla yeri yoktur." ifadelerini kullandı.

Tekirdağ/Şarköy

Şarköy Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Etkinlikleri" kapsamında "Şiddet İnsanlık Onuru İle Bağdaşmaz" konulu sohbet programı düzenlendi.

şarköy-11

Bu kapsamda Hacı Ahmet Tevfik Parlakyıldız Camii Müezzini İbrahim Yılmaz tarafından Camikebir Mahallesinde bulunan kıraathanede "Şiddet İnsanlık Onuru İle Bağdaşmaz" konulu sunum yapıldı.

Yapılan sunumda "Şiddetin kul hakkı ihlali olduğuna insan onurunu zedeleyen, itibarını sarsan hatta canına kasteden şiddetin her türlüsünün dinen, hukuken ve ahlaken de suç olduğu" ifadelerine yer verildi.

zonguldak-11

Zonguldak

Zonguldak İl Müftülüğünce "Kur’an ve Sünnet rehberliğinde Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması" konulu panel gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Aşır Durgun moderatörlüğündeki panele  Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, Başkanlık Vaizi Hüseyin Derin ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veli Köktürk konuşmacı olarak katıldı.

Panelde "İslam’da Ailenin Önemi", "Aile Bireylerinin Karşılıklı Hakları ve Sorumlulukları" ile "Aileyi Koruma Konusunda Alınan Tedbirler ve Öneriler" konulu sunumlar yapıldı.