Eyüpsultan’da gerçekleşen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Dr. Elif Arslan katıldı.

Daire Başkanı Dr. Arslan, "Aile konusunda elimizden gelen ne ise onu yapmakla mükellefiz. Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü projenin kapanışı için burada toplandık, TDV ve İstanbul Müftülüğümüzün de katkıları ile projeyi tamamladık. Bu proje daha iyisini yapmada bir başlangıç. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Adrb 2 860X505-1İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, proje yürütücülerine ve projeye katılım gösteren personele teşekkür ederek eğitimlerin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Din Psikolojisi Öğrt. Üyesi Doç. Dr. Gülüşan Göcen ise; “Süreç içerisinde güzel dönüşler aldık. Akademik bilgiyi sahaya aktarma noktasında bu proje bir köprü oldu.” dedi.

“Aile Manevi Danışmanlığına Dair Beceri Eğitimi Projesi” kapsamındaki eğitimler, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi iş birliğinde ve Din Psikolojisi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Gülüşan Göcen ile Doç. Dr. Hatice Kılınçer’in yönetiminde gerçekleştirildi.

Sekiz ay süren proje içeriğinde 90 saat teorik, 140 saat süpervizyon olmak üzere toplam 230 saat eğitim yer aldı. 

Eğitime katılanlar, verilen eğitimden duydukları memnuniyeti ifade ederek proje uygulayıcılarına teşekkür etti.

Program katılımcılara, katılım belgesi takdim edilmesi ile sona erdi.