Strateji Geliştirme Başkanlığı Bütçe Daire Başkanlığı, Diyanet Akademisi Başkanlığı iş birliğiyle taşra teşkilatında mali işlerde göreve yeni başlayan personele yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenledi.

Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezinde gerçekleştirilen eğitim seminerinde personelle bir araya gelen Bütçe Daire Başkanı Halit Güldemir, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu gereğince, mali kanunlarla ilgili mevzuatın uygulanması konusunda harcama birimlerine ve ilgili personele gerekli bilgileri sağlamak, rehberlik ve danışmanlık yapmak görevinin Strateji Geliştirme Başkanlığımız sorumluluğunda olduğunu söyledi.

Güldemir, bütçe uygulamalarında yapılan güncellemeler, mali mevzuat ve işlemlerin geniş yer tutması gibi hususlar dikkate alınarak; personel giderleri, mal ve hizmet alımları, yapım, bakım-onarım giderleri, taşınır, taşınmaz, ödenek, HYS, ihale işlemleri ve muhasebe kayıtlarıyla ilgili merkez ve taşra teşkilatı harcama birimlerinde mali süreçlerde görev alan memur, VHKİ vb. ünvanlardaki personele 2022 yılından bu yana sınıf ortamında yüz yüze hizmet içi eğitimler düzenlediklerini ifade ederek seminerin düzenlemesinde emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti.

Bütçe Seminer 33

İç Kontrol Daire Başkanı Bayram Güler ise konuşmasında, her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanların; kaynakların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesi, kullanılması ve kötüye kullanılmaması için gerekli önlemlerin alınmasında sorumluluğu bulunduğunu, Başkanlığımız web sayfasında yer alan mali mütalaalar ekseninde mali iş ve işlemlerin yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Bütçe Seminer 11

Bu yıl 11.’si düzenlenen seminer boyunca 24 farklı konuda alanında uzman personel tarafından sınıf ortamında bilgilendirme yapılarak uygulamalı atölye çalışmaları gerçekleştirildi.