Kayseri İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliğinde "Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Toplantısı" ve "2024 Yılı Yaz Kur’an Kursları Tanıtım ve Teşvik Toplantısı" yapıldı.

Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen program Hacıkılıç Camii İmam Hatibi Yasin Yüksel’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

H G8 A9584

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftü Vekili ve İl Müftü Yardımcısı Cabir Çelik, "Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonunda 2022 yılında ilçe bazında Kocasinan ilçemiz Türkiye birincisi oldu. 2023 yılında yine Melikgazi ilçemiz Türkiye birincisi oldu. Geçen yıl İstanbul ve Ankara’dan sonra Kayserimiz Türkiye üçüncüsü oldu. Nüfus oranına baktığımızda Kayserimiz Türkiye birincisi olmuştur. Bu başarı siz değerli din gönüllüsü kardeşlerimizin destekleriyle oldu. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum." dedi.

Sonrasında kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri ve TDV Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Fatih Kurt, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın yürüttüğü en önemli hizmetlerin başında yaz Kur’an kurslarımız geliyor. Üniversite gençliğine 'Dine dair ilk bilgilerini nereden öğrendiniz?' diye sorulduğunda %80’e yakını yaz Kur’an kurslarında öğrendim cevabını vermiştir. Toplumumuzun Kur’an ve İslam ile buluşma noktasında yaz Kur’an kurslarımız çok önemlidir. Yaz Kur'an kurslarında eğitim verecek hocalarımıza şimdiden kolaylıklar ve muvaffakiyetler diliyorum." ifadelerini kaydetti.

H G8 A9833

Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu hakkında da bilgi veren Başkanlık Müşaviri Kurt, "Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu bizimde gönüllüsü ve destekçisi olduğumuz Türkiye Diyanet Vakfı’dır. Yeryüzünde ve ülkemizde insanlığın her an umudu ve ümidi olan büyük bir vakfın mensuplarıyız. TDV’nin hizmetlerinden bir tanesi de kurban hizmetidir. Kurban hizmetini insanlara sadece birkaç kilo et ulaştırmak için yapmıyoruz. Kurban hizmeti ile İslam’ın şefkat elini, mesajını, Müslüman’ın güler yüzünü ve Türkiye’nin yardımlaşma anlayışını tüm insanlara uluştırdığımız büyük bir organizasyondur." diye konuştu.