Giresun İl Müftülüğünce din hizmetlerinin değerlendirilmesi amacıyla "İstişare Toplantısı" düzenlendi.
İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay yaptı.
İl Müftüsü Kılıçbay, müftülük olarak toplumun her kesimine yönelik dini ve manevi rehberlik çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.
Ardından konuşan Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen din hizmetleri alanındaki çalışmalar ve ilerleyen süreçte hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgilendirmede bulundu.
Din hizmetlerinde başarının güçlü bir dayanışma ve iş birliği ile mümkün olacağını ifade eden Genel Müdür Dr. Şaban Kondi, şöyle konuştu:
"Bereket, kolektif çalışmadadır. Farklı kademelerde görev yapan hocalarımızın uyum içerisinde çalışmasını son derece önemsiyoruz. Hizmette verimlilik için ekip ruhunun, iş birliği anlayışının ve dayanışma bilincinin sürdürülebilir olması gerekmektedir.
Bu birliktelik din hizmetlerinin kalitesini artıracak, daha geniş kitlelere ulaşılmasını sağlayacak ve toplumda dini, milli ve manevi bilinci güçlendirecektir.
Hocalarımızın camilerde, cezaevlerinde, hastanelerde, kadın konukevlerinde ve gençlik merkezlerinde sundukları manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetleri de, toplumsal huzur ve barışın tesisine önemli bir katkı sağlamaktadır."
-"Camiler ilim ve hikmet merkezleridir"
Toplumsal hayatın manevi değerler etrafında şekillendiği, cami merkezli eğitimin önemine değinen Dr. Şaban Kondi, "Peygamber Efendimizin (sas) örnekliğinde oluşan İslam geleneğinde camiler, ilim ve hikmet merkezi olma özelliğini korumuş, özellikle merkezi konumdaki camilerde teori ve uygulamaya dayalı önemli ders halkaları oluşturulmuş, şehrin en büyük kütüphaneleri de bu merkezi camilerde kurulmuştur. Bu kapsamda toplumun tüm kesimlerine sahih dini bilgiyi ulaştırmak için camilerimizde "İlim ve Hikmet Dersleri" gerçekleştirmeye devam ediyoruz." diye konuştu.
-"Üslup etkili iletişimin anahtarıdır"
Dr. Kondi, irşat faaliyetlerinde kullanılan üslubun da son derece önemli olduğuna dikkat çekerek "Din hizmetlerinin en önemli unsurlarından biri olan irşat, kalplere hitap ederken yapıcı, nazik ve hikmetli bir dilin kullanılmasını gerektirir. Toplumun farklı kesimlerine hitap eden din görevlilerimizin, insanlara yaklaşımında merhamet, anlayış ve sabrı esas alması gerekmektedir. Üslup, din hizmetlerinin başarısını doğrudan etkileyen önemli bir faktör olup, insanlar üzerinde olumlu izlenim bırakmanın ve manevi rehberliğin kapılarını aralamanın anahtarıdır." diye konuştu.
Toplantıda Kur'an kurslarında ve yaygın din eğitimi verilen hizmet alanlarında, eğitimlerin etkinlik ve verimliliğinin artırılması, uygulamada birlikteliğin sağlanması, vaaz ve irşat konuları ile din hizmetlerinin etkinliği ve verimliliği konuları istişare edilerek mahallinde karşılaşılan sorunlara yönelik tespit ve çözüm önerileri görüşüldü.
Toplantı, gündem maddelerinin değerlendirilmesinin ardından ilçe müftüleri, vaizler, şube müdürleri, manevi danışmanlar ve koordinatörlerin görüş, öneri ve taleplerinin alınmasıyla sona erdi.
Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Müftüsü Selami Emen, İl Müftü yardımcıları Alaettin Kırbıyık, Fatih Sarıgül ve Özlem Gülbe katıldı.