DİYANET eKİTAP

Dürüstlük - eKitap

Elinizdeki bu seri, dinî değerlerimizi konu alan on kitaptan oluşuyor. Her kitap merakla okuyacağınız; günümüzden ve İslam Tarihinden öykülerle dolu.

Abone Ol

Merhaba Çocuklar

Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed, “Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim.” buyurmuştur. Peygamberimizin takipçisi biz Müslümanlar da dinî ahlaki değerlerlerimizi yaşamaya büyük önem veririz. Zaten büyüklerimizden de hep böyle görmedik mi?

Öyle ki;

  • Akşam pişirdiği yemekten, belki canları çekmiştir diyerek komşusuna bir tabak götürmeyi âdet hâline getirmiş olan bizim annelerimizdir.
  • Kendisine gelen müşterinin istediği ürünü sattıktan sonra, “Beyefendi ben siftah yaptım, isterseniz ikinci istediğinizi de komşumdan alınız, henüz o siftah yapmadı.” diyen kanaatkâr bir ecdadın torunlarıyız.
  • Muhtaç kişi alırken mahcup olmasın, istediği kadar alsın; verenin de kim olduğu bilinmesin diye sadaka taşları yapan bizim dedelerimizdir.
  • Fakirlere erzak dağıtırken onlar utanmasın diye, gündüz değil de akşam karanlığını seçen bizim ince düşünceli milletimizdir.
  • Dostuna bülbül gibi neşeli olup düşmanına şahin kesilen; canı ve kanı pahasına da olsa toprağını düşmana çiğnetmeyen bizim şerefli ecdadımızdır.
  • Kendisine yapılan küçük bir iyiliği bile hiç unutmayan ve bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır diyerek her gidenden dostlarına selam söyleyen bizim dedelerimizdir.
  • Camilerin duvarlarına kuş evi yaparak onların yemsiz ve susuz kalmamalarını sağlayan bizim büyüklerimizdir.
  • Dostluğu ahiret kardeşliği olarak görüp dostuna ‘ahretlik’ diye hitap eden ve aldığı her şeyi iki alıp birini dostuna veren bizim annelerimizdir.
  • İşte bizi biz yapan böylesine yüce değerlerimizdir.

Elinizdeki bu seri, dinî değerlerimizi konu alan on kitaptan oluşuyor. Her kitap merakla okuyacağınız; günümüzden ve İslam Tarihinden öykülerle dolu.

Arkadaşlarınızla birlikte oynayacağınız oyunlar ve yapacağınız özgün dramalarla hem neşeli anlar yaşayacak hem de öğreneceksiniz.

Eğlenceli, bilgili testler ve çeşit çeşit bilmeceler, bulmacalar heyecanınıza heyecan katacak.

‘DÜRÜSTLÜK’ konusunun ele alındığı bu kitabı okurken içinizdeki güzel duyguları keşfedecek, değerlerimizi öğrenmenin hazzını tadacaksınız.

Hem kendi başınıza, hem ailenizle ve öğretmenlerinizle birlikte yapabileceğiniz daha birçok etkinlik ise sizleri bekliyor.