Hristiyan iken hür iradesiyle Müslüman olmak istediğini belirten Bulgaristan asıllı Mılena Dzhambazova için Hekimhan İlçe Müftülüğünde  "İhtida Merasimi" düzenlendi.

Merasim Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı akabinde İlçe Müftüsü Mehmet Salih Genç, Mılena Dzhambazova'ya İslam dini hakkında bilgi verdi.

Şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Dzhambazova "Gülümser" ismini aldı.

Gülümser, Ezan-ı Muhammedi’den çok etkilenip duygulandığını, ezanın kendisini mutlu ve huzurlu kıldığını, bunun yanı sıra; Müslümanların içkiden uzak kalışları, birbirlerine karşı saygı ve hürmette bulunmaları, ahlaki erdeme sahip olmaları da dikkatini celbettiğini bu vesilesiyle de Müslüman olmak istediğini ifade etti.

Hekimhan  İlçe Müftüsü Mehmet Salih Genç  ise "Avrupa’da yükselen İslamofobi, İslam karşıtı kara propaganda, ırkçı yaklaşımlar ve ayrımcılığa rağmen fıtrat dini,  hayat dini olan İslam'ı seçen ve Müslüman olduktan sonra 'Gülümser" adını alan hanımefendiyi tebrik etti.

Müftü Genç,  Gülümser'e hayatında yepyeni bir sayfa açtığını, dolayısıyla Allah’ın farz kıldığı ibadetleri yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

Dua ile biten merasimin ardında Gülümser'e "İhtida Belgesi, Kur'an-ı Kerim ve Meali, ilmihal, İhtida Öyküleri" adlı kitaplar hediye edildi.