Hac ibadetini gerçekleştirmek amacıyla kutsal topraklara doğru yolculuk hazırlıklarının başladığı bu günlerde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı bazı camilerde gençlere yönelik "Hac Eğitim" seminerleri düzenlendi.

Camilerde yapılan haftalık gençlik sohbetlerinin gündemini bu hafta "Hac ve Kurban" konuları oluşturdu. Köln DİTİB Merkez Camii din görevlisi Selçuk İsmailoğlu'nun sunum ve anlatımıyla Gelsenkirchen Horst DİTİB Mevlana Camii, Bonn DİTİB Merkez Camii ve DİTİB-ZSU Dahlem Eğitim Merkezi'nde gençlere yönelik "Haccın Sembolleri" konulu seminer gerçekleşti.

Genc Hac Seminer 3

Bu yıl hacca gidecek gençlerin de katıldığı seminerde, hac ibadetinin sembollerinin hayatımıza nasıl bir anlam kazandıracağı konusu ele alındı. İsmailoğlu, genellikle hacca gideceklere özel olarak verilen bilgilerin, aslında her Müslümanın bilmesi gereken konular olduğunu vurguladı ve haccın sembollerini doğru okumanın önemine değindi.

Genc Hac Seminer 5

Görsel içerikli sunumuyla harita, fotoğraf ve video destekli paylaşımlar yapan İsmailoğlu, "Semboller gündelik hayatımızın bir parçasıdır. Trafik işaretlerinin ne anlama geldiğini bilmez veya bu sembolleri yanlış okursak kaza yapabilir, kendimize veya başkasına zarar verebiliriz. Haccın da bir takım sembolleri vardır. Eğer bu sembollerin bize kazandıracağı manaları bilmez veya yanlış okursak, bu önemli ibadetten yeterince istifade edemeyiz." diye konuştu.

Genc Hac Seminer 6

Gençler, kaybedeni olmayan bilgi yarışması ile kıyasıya yarıştı

Seminer sonrasında gençler online bir yarışma platformunda birbirleriyle yarıştı. Oldukça heyecanlı anların yaşandığı bilgi yarışmasında katılımcılar hem eğlenip hem de öğrendi. Yapılan yarışmalarda dereceye girenler cami dernek yönetimleri tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Aynı zamanda DİTİB Eğitim Hizmetleri biriminde çalışmalarını sürdüren Selçuk İsmailoğlu, DİTİB’in gençlere çok değer verdiklerini ve özellikle cami gençlik kollarının talepleri doğrultusunda bu tür eğitici seminerlere devam edeceklerini ifade etti.

Genc Hac Seminer 1

Seminerler, ev sahibi derneklerin çeşitli ikramlarıyla son buldu.