Allah Haberleri

Allah haberleri ve güncel Allah gelişmeleri, Allah ile ilgili tüm video, Allah fotoğrafları ve Allah haberleri Diyanet Haber sitemizde


Bir Ayet

İman edip takvâ bilinciyle yaşarsak biz de Allah’a dost olabiliriz. Allah’ın dostu olmak en büyük kazançtır.

Bir Ayet

Kur’an-ı Kerim, insan ürünü değildir. Kur’an’ın uydurulmuş olduğunu iddia etmek en büyük iftira ve en büyük yalandır.

Bir Ayet: Allah yolunda sevdiğiniz şeylerden harcamadıkça iyiliğe asla eremezsiniz. Ne harcarsanız Allah onu hakkıyla bilir. (Âl-i İmrân, 3/92)

Bir Ayet: Allah size yardım ederse artık sizi yenecek hiçbir kimse yoktur; sizi yardımsız bırakırsa O’ndan sonra size kim yardım...

Bir Ayet: Haydi, inkârcıların hoşlarına gitmese de içten bir dindarlıkla yalnız Allah’a bağlanarak O’na dua edin. (Mü'min, 40/14)

Bir Hadis: Helâk eden şeylerden kaçının: Allah’a şirk koşmak ve sihir yapmak! (Buhârî, Tıb, 48)

Bir Hadis: Allah’ın eli doludur. Gece gündüz yaptığı cömertçe lütuflar, O’nun elindekileri tüketmez. (Buhârî, Tevhîd, 19)

Bir Ayet

Tabii düzen ve ilmî keşifler üzerinde düşünmek, inancımızı kuvvetlendirir. Kâinatın, okunması gereken büyük bir kitap olduğu unutulmamalıdır.

Bir Ayet: Allah kimi hidayete erdirirse doğru yolu bulan odur. Kimi de şaşırtırsa işte asıl ziyana uğrayanlar onlardır. (A'râf, 7/178)

Bir Hadis: Allah, sizin görünüşlerinize ve mallarınıza bakmaz, ancak kalplerinize ve amellerinize bakar. (Müslim, Birr, 34)

Allah'ın kulları üzerindeki hakları nelerdir? Eşlerin birbirleri üzerindeki hakları nelerdir?

Bir Ayet

İslam Allah’ın korumasındadır. Hiçbir inkârcı çaba onu yok edemez. İnkârcılar hoşlanmasa da zafer İslam’ındır.