Kur'an Haberleri

Kur'an haberleri ve güncel Kur'an gelişmeleri, Kur'an ile ilgili tüm video, Kur'an fotoğrafları ve Kur'an haberleri Diyanet Haber sitemizde


DİYANET HAC-UMRE

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac farizasını yerine getirmek üzere Mekke ve Medine'de bulunan hacı adaylarına yönelik çeşitli eğitim programları düzenliyor.

DİYANET HABER

Diyanet İşleri Başkanlığınca taşrada oluşturulan Kur'an Eğitim Merkezleri'nde Eylül ayı itibariyle eğitim öğretim başlıyor.

Diyanet Takvimi

Bir Ayet: "İşte, sakınsınlar yahut hatırlamalarını sağlasın diye onu Arapça bir Kur’an olarak indirdik ve onda uyarılarımıza tekrar tekrar yer...

Bir Ayet

Kur’an, gerçekleri hatırlatan, öğüt veren bir kitaptır. Dinî konularda gurura kapılmak ve inatlaşmak, kişiyi hataya sürükler.

Bir Ayet

Kur’an’ı okuyup anlamak, öğüt alıp yaşamak hayatımıza anlam katacaktır.

İstanbul Pendik İlçe Müftülüğü tarafından 4-6 Yaş Kur’an Kursları yılsonu kapanış programı gerçekleştirildi.

Bir Ayet

Allah kelamı Kur’an sözlerin en güzelidir. Kur’an’ı okuyan ondan etkilenir. Onu anlayıp yaşayan kurtuluşa erer.

Şanlıurfa Eyyübiye İlçe Müftülüğüne bağlı Besime Güneş 4-6 yaş Kur’an Kursunda yıl sonu kapanış programı gerçekleştirildi.

#KEŞFET

Sa'y kaç şavttan oluşur? Kur'an- ı Kerim'de Sa'y ile ilgili ayet, Say'in Farzları (Şartları Ve Rükünleri) Nelerdir? Sa’yin Vacipleri Nelerdir?

Giresun'un Espiye ilçesinde Kur'an'a geçen minik öğrenciler için "Kur'an'a Geçiyorum Programı" düzenlendi.

Bir Ayet: "Kur’an’ı inceleyip düşünmüyorlar mı? Eğer Allah’tan başka birinden gelmiş olsaydı onda birçok tutarsızlık ve çelişki bulurlardı!" (Nisâ, 4/82)

Konya Akşehir İlçe  Müftülüğüne bağlı 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrenciler için "Yıl Sonu Çocuk Şenliği" düzenlendi.